Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Žiedinio kopūsto karis

    Tai – indiškais prieskoniais pagardintas karis.

    Itin skanu su namuose kepta „naan“ duonele arba basmati ryžiais.

    Ingredientai:

    Žiedinio kopūsto paruošimui:

    1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas, išvalytas ir susmulkintas į vienodo dydžio žiedynėlius

    1 valgomasis šaukštas aliejaus (pavyzdžiui: alyvuogių, avokadų, kokosų...)

    ½ šaukštelio garam masala prieskonių

    žiupsnelis druskos

     

    Padažo paruošimui:

    1 valgomasis šaukštas aliejaus

    1 stambiai supjaustytas svogūnas

    4 česnako skiltelės, susmulkintos

    mažas gabalėlis imbiero, susmulkintas

    ½ šaukštelio maltos kalendros

    ½ šaukštelio malto kumino

    1 šaukštelis garam masala prieskonių

    1 šaukštelis kario prieskonių

    ½ šaukštelio maltos ciberžolės

    1 skardinė (400 g) pjaustytų pomidorų

    ½ šaukštelio druskos

    70 g anakardžių

    230-300 ml augalinio pieno

    1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu (nebūtinas ingredientas; galite praleisti)

     

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

    2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskleiskite žiedinio kopūsto žiedynėlius.

    3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, garam masala prieskoniais bei druska ir kepkite apie 25-30 minučių (arba kol žiedynai suminkštės).

    4. Tuo tarpu paruoškite padažą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę.

    5. Supilkite alyvuogių aliejų, svogūnus, česnaką ir pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Įpusėjus įdėkite imbiero.

    6. Suberkite visus prieskonius (kalendrą, kuminą, garam masala, karį, ciberžolę) ir kepinkite dar apie 30 sekundžių (kol pasklis prieskonių aromatas).

    7. Suberkite pjaustytus pomidorus bei druską. Uždengę dangčiu troškinkite apie 15 minučių, kol mišinys sutirštės.

    8. Perkelkite mišinį į trintuvą (blenderį), sudėkite anakardžius bei augalinį pieną ir sutrinkite iki vientisos masės.

    9. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite daugiau pieno.

    10. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei prieskoniais.

    11. Supilkite padažą atgal į keptuvę. Suberkite pakepintą žiedinį kopūstą ir avinžirnius (jei naudojate).

    12. Rekomenduojame patiekti su rudaisiais ryžiais arba indiška naan duonele.

    Išeiga:  2 porcijos

    Receptas:   wholefoodsoulfoodkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite