Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
3 puodeliai virtų ryžių (pavyzdžiui, kokosinių ryžių)
2 skardinės avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
1 šaukštas neutralaus aliejaus, pavyzdžiui, augalinio ar avokadų aliejaus
Smulkintų svogūnų laiškų (nebūtina)
2 arbatiniai šaukšteliai garam masala prieskonių
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1/2 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
1 ½ šaukšto pomidorų pastos
1 ½ puodelio smulkiai supjaustytų agurkų
1 ½ puodelio smulkiai supjaustytos raudonosios paprikos
Sezamo padažui:
3 šaukštai majonezo (arba veganiško majonezo)
1 ½ arbatinio šaukštelio „Dijon“ garstyčių
1 ½ arbatinio šaukštelio skrudintų sezamo sėklų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai ryžių acto
2–3 lašeliai aštraus padažo
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Avinžirnių salotų paruošimas:
1.1. Įkaitinkite aliejų plačioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Įmaišykite svogūno laiškus, prieskonius ir pomidorų pastą. Maišydami prieskonius, kepinkite vieną minutę.
1.2. Suberkite avinžirnius ir 1/3 puodelio vandens. Virkite, kol avinžirniai sušils, o padažas pradės lipti prie avinžirnių. Pagal skonį pagardinkite druska. Atidėkite į šalį, kol gaminsite salotas.
1.3. Salotoms sumaišykite agurką, papriką ir žiupsnelį druskos.
1.4. Jei reikia, pašildykite ryžius.
2. Sezamo padažo paruošimas:
2.1. Gerai išmaišykite aukščiau nurodytus padažo ingredientus. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska, aštriu padažu arba actu.
3. Salotų patiekimas dubenėliuose:
3.1. Salotas rekomenduojame patiekti tokiu būdu: plataus dubenėlio dugne paskleiskite ryžius, o ant viršaus sudėkite paruoštus avinžirnius bei agurkų salotas. Apšlakstykite sezamo padažu. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: inspiredtaste.net
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite