Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Dėl burokėlių šis humusas nusidažo ryškia rožine spalva.
Tad šis spalvingas užkandis praskaidrins net niūriausią žiemos dieną!
Ingredientai:
1 vidutinio dydžio arba 2 maži burokėliai
2 česnako skiltelės
1½ puodelio virtų avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
2 šaukštai tahini (sezamų pasta)
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
2-3 šaukštai šilto vandens
po ½ arbatinio šaukštelio kumino ir kalendros (nebūtina)
Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Patiekti rekomenduojame su:
1 nedideliu prancūzišku batonu, supjaustytu griežinėliais ir paskrudintu
Ridikėliais, perpjautais pusiau (arba kitomis daržovėmis)
1 arbatiniu šaukšteliu sezamo sėklų
1 šaukštu smulkintų petražolių
1 šaukštu kedrinės pinijos
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Burokėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kartu su česnaku suvyniokite į foliją. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 30–40 minučių arba tol, kol burokėlis suminkštės.
2. Kai burokėlis pakankamai atvės, po tekančiu vandeniu nulupkite jo odelę. Susmulkinkite burokėlį ir sudėkite į trintuvą (blenderį). Taip pat sudėkite kepintą česnaką, avinžirnių, tahini (sezamų pastą), alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, vandens ir sutrinkite iki vientisos masės. Pridėkite kumino ir kalendros (nebūtina). Iki naudojimo humusą laikykite šaltai.
3. Humusu aptepkite batoną ir pagardinkite sezamo sėklomis, kedrine pinija, petražolėmis arba patiekite su daržovėmis. Skanaus!
Išeiga: 1½ puodelio humuso
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite