Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Puikus pasirinkimas lengviems ir sotiems pietums!
Jums reikės:
0,5 kg žirnių miltų;
0,5 kg baltų kvietinių miltų;
pusė vidutinio dydžio cukinijos;
nedidelis kopūstas (galima naudoti moliūgus, morkas, kalafiorus, virtas bulves, papriką);
1 šaukštelis maltų čili pipirų, 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (tinka ir garam masala);
šaukštas asafetidos;
50 g juodgrūdės;
šaukštelis sodos;
šaukštelis citrinos rūgšties;
šaukštas druskos;
apie litras vandens;
1 litras ghi sviesto.
Gaminimas:
Į miltus sudedame prieskonius ir druską, išmaišome. Vandenyje ištirpiname citrinos rūgštį ir įberiame sodą, išmaišome, kad suputotų. Gautą mišinį supilame į paruoštus miltus. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Daržoves supjaustome apie 1 cm kubeliais (kietas daržoves sutarkuojame per burokinę tarką ar apverdame) ir sudedame į tešlą. Įkaitiname riebalus. Kabiname po šaukštą tešlos ir verdame įkaitintuose riebaluose 3–4 min., kol gražiai apkeps. Ypač skanu su šviežių pomidorų, agurkų salotomis ar pomidorų padažu.
Skanaus!
Maistinė soda be glitimo, skirta įvairių kepinių kepimui. Taip pat gali būti naudojama kaip valomoji priemonė.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite