Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sviestinio moliūgo humusas

    Ingredientai:


    1 puodelis kubeliais pjaustyto sviestinio moliūgo
    1 didelė arba 2 vidutinio dydžio česnako skiltelės
    1½ puodelio virtų avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
    ¼ puodelio tahini (sezamų pasta)
    3 šaukštai šviežių citrinos sulčių
    ½ arbatinio šaukštelio kumino
    ½ arbatinio šaukštelio kalendros
    ½ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (arba net mažiau, jei nemėgstate aštrumo)
    ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
    ¼ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
    ¼ puodelio vandens (arba pagal poreikį)
    šviežiai maltų juodųjų pipirų

    Rekomenduojami priedai:
    ¼ puodelio granato sėklų
    ¼ puodelio feta sūrio
    2 šaukštai smulkintų petražolių
    šlakelis alyvuogių aliejaus
    pita duonelė, krekeriai ir (arba) daržovės


    Gaminimas:


    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supjaustytą moliūgą sudėkite ant kepimo skardos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei keliais žiupsneliais druskos ir pipirų. Česnako skilteles (su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos) apvyniokite folija ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 20–25 minutes arba tol, kol moliūgas suminkštės. Leiskite šiek tiek atvėsti.


    2. Virtuvės kombainu sutrinkite kepintą sviestinį moliūgą, keptą česnaką, virtus avinžirnius, tahini (sezamų pastą), citrinos sultis, kuminą, kalendrą, kajeno pipirus ir jūros druską.


    3. Betrinant pilkite alyvuogių aliejų. Vandens pilkite tiek, kiek reikia iki tinkamos humuso konsistencijos. Paragaukite ir patikrinkite, ar nereikia pridėti daugiau prieskonių.


    4. Perkelkite humusą į dubenėlį ir patiekite granato sėklomis, feta sūriu, petražolėmis, šlakeliu alyvuogių aliejaus. Taip pat rekomenduojame patiekti su šilta pita duonele, krekeriais ir (arba) pjaustytomis daržovėmis. Skanaus!


    Receptas: loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite