Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Japoniška vištiena su ryžiais

    Ne tik gardu, bet ir sveika!

    Ingredientai:

    25 g migdolų drožlių

    1 arbatinis šaukštelis šalto spaudimo rapsų aliejaus

    2 vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos (apie 300 g)

    Žaliosios citrinos skiltelių

     

    Padažui:

    2 arbatiniai šaukšteliai šalto spaudimo rapsų aliejaus

    1 vidutinio dydžio svogūnas, stambiai supjaustytas

    2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos

    nykščio dydžio imbiero gabalėlis, nuluptas ir smulkiai supjaustytas

    2 arbatiniai šaukšteliai kario prieskonių mišinio

    1 žvaigždinis anyžius

    ¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

    1 šaukštas paprastų viso grūdo miltų

     

    Ryžiams:

    100 g ilgagrūdžių rudųjų ryžių

    2 svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti

     

    Salotoms:

    1 vidutinio dydžio morka, susmulkinta ilgomis juostelėmis

    ⅓ agurko, susmulkintas ilgomis juostelėmis

    1 nedidelė raudona aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta

    ½ žaliosios citrinos sulčių

    maža sauja mėtų lapelių

    maža sauja kalendros lapelių

    Gaminimas:

    1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Ruduosius ryžius išvirkite dideliame kiekyje vandens (35 minutes arba kol suminkštės).

    2. Migdolus susmulkinkite grūstuve arba virtuviniu kombainu ir pabarstykite ant lėkštės. Nedidelę kepimo skardą patepkite trupučiu aliejaus. Vištieną iš abiejų pusių aptepkite likusiu aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Tada vištieną padenkite riešutais ir dėkite ant skardos. Kepkite 20 minučių orkaitėje, kol paruduos. Stambiai supjaustykite.

    3. Tuo tarpu pasigaminkite padažą. Vidutinio dydžio nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūną, česnaką ir imbierą. Keptuvę dalinai uždenkite ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 8 minutes. Likus 2 minutėms, nuimkite dangtį.

    4. Įmaišykite kario prieskonius, žvaigždinį anyžių, ciberžolę ir maltus juoduosius pipirus. Maišydami kepinkite dar kelias sekundes. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į keptuvę keliais etapais supilkite 400 ml vandens, nuolat maišydami.

    5. Padažą virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami (jei pradės taškytis, uždenkite dangčiu). Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir sutrinkite padažą trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės. Pagardinkite prieskoniais (pagal skonį).

    6. Kai ryžiai išvirs ir suminkštės, suberkite laiškinį svogūną ir pavirkite dar 1 minutę. Nupilkite vandens perteklių ir palikite kelias minutes pastovėti (kol gaminsite salotas). Susmulkintą morką bei agurką sumaišykite su aitriąja paprika, žaliosios citrinos sultimis ir žolelėmis.

    7. Supjaustytą vištieną padalinkite į dvi lėkštes, užpilkite padažo ir patiekite su ryžiais, salotomis bei žaliosios citrinos griežinėliais.

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:   bbcgoodfood.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite