Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Indiška duonelė „naan“ (be jogurto)

    Šiame indiškos duonelės „naan“ recepte nėra naudojami jokie pieno produktai, tad duonelė tinka ir veganams.

    Lengvai pagaminama ir puikiai dera su troškiniais, sriubomis, salotomis arba tiesiog kaip užkandis!

    Ingredientai:

     

    Sausos mielės:

    1,5 arbatinio šaukštelio sausų mielių

    50 ml šilto (ne karšto) vandens

    ½ arbatinio šaukštelio cukraus

     

    Naan duonelei:

    255 g baltų universalių miltų

    1 arbatinis šaukštelis druskos

    115 ml migdolų pieno (arba kito jūsų pasirinkto pieno)

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus (ir papildomo kiekio duonelės patepimui)

     

    Česnakų aliejus (nebūtina):

    5 česnako skiltelės

    4 šaukštai alyvuogių aliejaus

    žiupsnelis druskos

    Gaminimas:

    1. Mažame dubenyje arba stiklinėje plakimo šluotele sumaišykite vandenį, mieles ir cukrų (kol visiškai ištirps). Palikite pastovėti apie 10 minučių.

    2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.

    3. Sudėkite aktyvuotas mieles, migdolų pieną ir alyvuogių aliejų.

    4. Išmaišykite mentele arba šluotele. Gerai išminkykite tešlą rankomis.

    5. Jei manote, kad reikia daugiau skysčio, įpilkite dar 1 šaukštą migdolų pieno (ne daugiau).

    6. Uždenkite dubenį dangčiu arba virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30-60 minučių (kambario temperatūroje), kol tešla pakils.

    7. Padalinkite tešlą į 6 vienodo dydžio mažus rutuliukus.

    8. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kiekvieną rutuliuką (0.5 cm storio).

    9. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies.

    10. Dėkite naan duonelę į karštą keptuvę ir kepkite iš vienos pusės apie 2 minutes, kol pamatysite tešloje besiformuojančius burbuliukus.

    11. Apverskite ir toliau kepkite iš kitos pusės, kol paruduos.

    12. Prieš patiekdami sutepkite česnako aliejumi (nebūtina).

    13. Česnakų aliejaus ruošimas (nebūtina): susmulkinkite česnaką ir suberkite jį kartu su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos į nedidelį dubenį. Gerai išmaišykite.

    Išeiga: 6 „naan“ duonelės

    Receptas:   wholefoodsoulfoodkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite