Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Klasikinis avinžirnių humusas

    Ingredientai:

    1½ puodelio virtų avinžirnių; subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    ⅓ puodelio tahini (sezamų pasta)

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    2 šaukštai šviežių citrinos sulčių (arba daugiau – pagal skonį)

    1 česnako skiltelė

    ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

    5 šaukštai vandens (arba tiek, kiek prireiks iki tinkamos humuso konsistencijos)

    Maltos saldžiosios paprikos, paprikos dribsnių ir/arba šviežių petražolių (papuošimui)

    Šilta pita duonelė ir (arba) daržovės (patiekimui)

    Gaminimas:

    1. Į greitaeigį trintuvą (blenderį) sudėkite avinžirnius, tahini (sezamų pastą), alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką ir druską. Suplakite iki itin glotnios masės (įpilkite reikiamą kiekį vandens, kad pasiektumėte tinkamą humuso konsistenciją).

    2. Perkelkite į serviravimo lėkštę ir pagardinkite malta paprika, paprikos dribsniais ir (arba) šviežiomis petražolėmis. Rekomenduojame patiekti su šilta pita duonele ir daržovėmis.

    Receptas:   loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite