Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Įprastai humuso užtepėlė yra gaminama iš avinžirnių, tačiau šį kartą kviečiame jus išbandyti lęšių humusą.
Itin gardu su daržovėmis, naan arba pita duonele!
Ingredientai:
1 puodelis raudonųjų lęšių
¼ puodelio tahini (sezamų pasta)
3 šaukštai šviežių citrinos sulčių
2 šaukštai kokosų aliejaus
2 česnako skiltelės
½ arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
½ arbatinio šaukštelio kumino
¼ arbatinio šaukštelio kalendros
¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės
¼ arbatinio šaukštelio kardamono
¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Vandens (jei prireiks – dėl tinkamos konsistencijos)
Gaminimas:
1. Užvirinkite vidutinio dydžio puodą su vandeniu ir suberkite lęšius. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite uždengę, kol suminkštės (apie 15 minučių).
2. Nupilkite vandens perteklių ir leiskite atvėsti (10–15 minučių). Tada perkelkite į trintuvą (blenderį) kartu su tahini, citrinos sultimis, kokosų aliejumi, česnaku, imbieru, kuminu, kalendra, ciberžole, kardamonu, svogūnų milteliais, kajeno pipirais, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sutrinkite viską iki kreminės masės. Jei mišinys per tirštas, pilkite vandens (po 1 valgomąjį šaukštą), kol gausite kreminę humuso konsistenciją. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais. Prieš patiekiant leiskite atvėsti.
3. Patiekti rekomenduojame su naan duonele ir (arba) pjaustytomis daržovėmis. Skanaus!
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite