Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Avinžirniams ir daržovėms:
1 skardinė avinžirnių, nuplautų ir nusausintų
1 vidutinio dydžio cukinija, supjaustyta gabalėliais
1 didelis raudonas svogūnas, supjaustytas plonomis juostelėmis
1 didelė raudonoji paprika, supjaustyta plonomis juostelėmis
Sezamo padažui:
¼ puodelio sojos padažo
2 česnako skiltelės, susmulkintos arba sutarkuotos
2 šaukštai medaus
2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus arba avokadų aliejaus
2 šaukštai ryžių acto
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
½ arbatinio šaukštelio raudonosios paprikos dribsnių
Tahini-jogurto padažui:
1 puodelis graikiško jogurto
2 šaukštai tahini (sezamų pasta)
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 česnako skiltelė, sutarkuota
Košerinė druska, pagal skonį
Priedai:
½ puodelio šviežių smulkintų žolelių (kalendros, baziliko, mėtos)
1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų
Šilta skrudinta pita duonelė
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo indą patepkite aliejumi; suberkite avinžirnius ir daržoves. Atidėkite į šalį.
2. Paruoškite sezamo padažą: dubenyje sumaišykite sojos padažą, česnaką, medų, skrudintų sezamų aliejų, alyvuogių aliejų, ryžių actą, imbierą ir raudonosios paprikos dribsnius.
3. Padažą užpilkite ant daržovių bei avinžirnių ir išmaišykite. Kepkite orkaitėje 35–45 minutes (kas 15 minučių pamaišydami daržoves), kol cukinija ir paprika visiškai suminkštės.
4. Paruoškite tahini-jogurto padažą: į dubenį supilkite jogurtą, tahini (sezamo pasta), citrinos sultis bei tarkuotą česnaką. Gerai išmaišykite. Įberkite druskos (pagal skonį) ir vėl išmaišykite. Iki naudojimo, padažą laikykite šaldytuve (šį padažą galima paruošti 1-2 dienomis anksčiau).
5. Keptas daržoves rekomenduojame patiekti tokiu būdu: ant didelės lėkštės paskleiskite tahini-jogurto padažą, tada sudėkite visas daržoves ir avinžirnius (įskaitant visą kepimo metu išsiskyrusį skysti, esantį kepimo inde). Ant viršaus pabarstykite šviežių žolelių bei skrudintų sezamo sėklų. Patiekite su šilta skrudinta duonele. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite