Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
½ šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, supjaustytas
1 didelė morka, supjaustyta
3 skiltelės česnako, susmulkintos
½ šaukšto šviežio tarkuoto imbiero
1 šaukštas švelnaus geltonojo kario miltelių
Nebūtina: ¼ arbatinio šaukštelio kajeno (jei mėgstate)
3 puodeliai vandens arba vegetariško sultinio
1 puodelis žalių arba rudųjų lęšių, perrinktų ir nuplautų
1 skardinė kokosų pieno
1 skardinė moliūgų tyrės (apie 400 g)
½ arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
Rekomenduojami priedai:
Smulkinta kalendra
Graikiškas jogurtas
Salsa padažas
Pita arba naan duona
Gaminimas:
1. Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir kaitinkite virš vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, suberkite svogūną, morką ir česnaką. Kepinkite, kol svogūnas taps skaidrus (apie 3-5 minutes). Sumažinkite ugnį ir suberkite imbierą, kario miltelius ir kajeną. Maišykite 30 sekundžių.
2. Tada įmaišykite vandenį/sultinį, kokosų pieną, lęšius ir moliūgų tyrę. Galite pasilikti 2 šaukštus kokosų pieno, kad vėliau galėtumėte pienu apšlakstyti jau išvirusią sriubą. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Užvirinkite sriubą, tada sumažinkite ugnį ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių (arba tol, kol lęšiai suminkštės). Sriuba turi sutirštėti, tačiau jei ji taps per daug tiršta, įpilkite dar pusę arba pilną puodelį vandens arba sultinio. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos bei prieskonių.
4. Patiekite sriubą dar šiltą ir apšlakstykite likusiu kokoso pienu. Rekomenduojama patiekti su kalendra, graikišku jogurtu, salsa padažu bei pita arba naan duonele.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite