Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Makaronai su keptomis daržovėmis, anakardžių pesto padažu bei ožkos sūriu

    Ingredientai:

    Daržovėms:

    1 mažas baklažanas, supjaustytas

    1 vidutinio dydžio cukinija, supjaustyta

    1 raudona paprika, supjaustyta

    1 geltona paprika, supjaustyta

    1 raudonasis svogūnas, supjaustytas

    Nebūtina: 1 pakuotė vynuoginių pomidorų

    2 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių

    Šviežiai maltos druskos ir pipirų

     

    Anakardžių riešutų pesto padažui:

    ⅓ puodelio skrudintų arba žalių anakardžių ARBA 2 šaukštai anakardžių sviesto

    1 puodelis baziliko lapelių

    2-3 šaukštai avokadų aliejaus arba alyvuogių aliejaus

    ½ arbatinio šaukštelio druskos

    2-3 šaukštai šilto vandens

     

    Makaronams:

    2 ½ puodelio jūsų pasirinktų makaronų

    ½ puodelio ožkos sūrio, sutrupinto

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Padalinkite daržoves ir sudėkite ant abiejų skardų, apšlakstykite aliejumi (po 1 šaukštą), pabarstykite česnako milteliais bei druska ir pipiras (pagal skonį).

    2. Sumaišykite daržoves, tada tolygiai paskleiskite ant kiekvienos kepimo skardos. Kepkite 15 minučių, tada išmaišykite daržoves ir kepkite dar 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės.

    3. Paruoškite pesto padažą. Į virtuvinio kombaino dubenį arba galingą trintuvą (blenderį) sudėkite reikiamus ingredientus: anakardžius, bazilikus, avokadų arba alyvuogių aliejų, druską ir vandenį. Trinkite iki tirštos vientisos masės. Atidėkite į šalį.

    4. Išvirkite makaronus (pagal nurodymus ant jų pakuotės), kol jie taps „al dente“ (kieti). Nusausinkite, tada vėl sudėkite į puodą. Taip pat sudėkite pesto padažą, keptas daržoves ir pusę ožkos sūrio kiekio. Viską paskirstykite į dubenėlius ir pagardinkite likusiu ožkos sūriu bei papildomais baziliko lapeliais. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite