Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Bananų duonos „braunis”

    105

    Tai – gardus bananų duonos skonio desertas, kurio tekstūra itin primena burnoje tirpstantį šokoladinį „braunį”.

    Ingredientai:

    1 ¾  stiklinės universalių miltų

    1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

    1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos

    1 arbatinis šaukštelis košerinės druskos

    60 g tamsaus šokolado, susmulkinto į gabalėlius

    1 puodelis baltojo cukraus

    1/2 puodelio nesūdyto sviesto (kambario temperatūros)

    1 didelis kiaušinis

    2 labai prinokę bananai, sutrinti (maždaug 1 puodelis)

    1/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

    1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų

    1/2 puodelio šokolado drožlių

     

    Papildomai:

    12 banano griežinėlių (nebūtina)

     

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Gausiai ištepkite sviestu kvadratinį kepimo indą (galite iškloti kepimo popieriumi).

    2. Dubenyje suplakite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską; atidėti į šalį.

    3. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą (15 sekundžių intervalais, po kiekvieno intervalo pamaišydami; iš viso 1–3 minutes).

    4. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu (mikseriu) išplakite sviestą ir cukrų iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, sudėkite vanilę ir sutrintą bananą, ir plakite iki vientisos masės. Įpilkite šokolado ir plakite, kol masė taps vientisa.

    5. Mentele įmaišykite graikinius riešutus ir šokolado drožles, tada mentele taip pat įmaišykite miltus (kol miltai tarsi išnyks). Tešlą perkelkite į paruoštą kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus tolygiai išdėliokite bananų griežinėlius.

    6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps iki jūsų norimos tekstūros (patikrinkite įbedę dantų krapštuką – ištraukus jis turėtų būti beveik sausas, tik su trupučiu drėgnos tešlos ant paties galiuko). Jei norite minkštos „braunio“ tekstūros – neperkepkite.

    7. Leiskite „brauniui“ atvėsti kepimo inde. Uždenkite, laikykite šaldytuve, kol atvės (apie 1 valandą). Patiekite atvėsusį.  Skanaus!

     

    Receptas:   allrecipes.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite