Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Lęšių sriuba

    Ingredientai:

    ¼ puodelio alyvuogių aliejaus

    1 svogūnas, susmulkintas

    2 morkos, supjaustytos kubeliais

    2 saliero stiebai, susmulkinti

    2 skiltelės česnako, susmulkintos

    1 lauro lapas

    1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių

    1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko

    2 puodeliai lęšių

    8 puodeliai vandens

    1 skardinė susmulkintų pomidorų

    ½ puodelio špinatų, nuplautų ir plonai supjaustytų

    2 šaukštai acto

    druskos (pagal skonį)

    maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Gaminimas:

    1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir salierus; kepinkite maišydami, kol svogūnas suminkštės (3–5 minutes).

    2. Įmaišykite česnaką, lauro lapą, raudonėlį ir baziliką; kepinkite dar 2 minutes.

    3. Įmaišykite lęšius, įpilkite vandens ir pomidorų. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis, kol lęšiai suminkštės (mažiausiai 1 valandą).

    4. Prieš patiekiant sriubą, įmaišykite špinatus ir dar pašildykite, kol špinatai sušils ir suglebs.

    5. Įmaišykite actą ir pagardinkite druska bei pipirais. Paragaukite ir patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.

    6. Rekomenduojame sriubą patiekti karštą su kukurūzų duona. Skanaus!

    Išeiga: 8 porcijos

     

    Receptas:   allrecipes.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite