Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Figų, graikinių riešutų ir rozmarinų krekeriai

    Išbandykite šiuos veganiškus krekerius be gliuteno!

    Ingredientai:

    3 džiovintos figos, smulkiai supjaustytos

    1 puodelis graikinių riešutų (100 gramų)

    1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų (60 gramų)

    1/2 puodelio bolivinės balandos (kynva) miltų (60 gramų)

    1/2 šaukšto smulkintų šviežių rozmarinų

    1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos

    1 šaukštas maltų linų sėmenų + 3 šaukštai vandens

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

    2. Paruoškite 1 kepimo skardą.

    3. Maltas linų sėmenis sumaišykite su vandeniu ir atidėkite, kad sutirštėtų.

    4. Graikinius riešutus ir saulėgrąžas (galite ir atskirai, nebūtinai kartu) sudėkite į virtuvinį kombainą arba trintuvą (blenderį) ir susmulkinkite. Supilkite į dubenį.

    5. Suberkite bolivinės balandos miltus, rozmariną ir jūros druską. Gerai išplakite.

    6. Įmaišykite alyvuogių aliejų, po to linų sėmenų masę.

    7. Sumaišykite į tešlą. Jei reikia, po šaukštelį pilkite papildomai vandens; įmaišykite pjaustytas figas. Tešla turėtų atrodyti šiek tiek drėgna ir riebi.

    8. Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite ant kepimo popieriaus. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą į apskritimą (maždaug pusės centimetro storio). Būkite kantrūs – tešla trūkinės dėl figų. Tiesiog rankomis formuokite tešlą ir ištaisykite jos įtrūkimus.

    9. Naudodami picos pjaustytuvą, supjaustykite tešlą į 16 skiltelių (tarsi pjaustytumėte picą).

    10. Atsargiai perkelkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.

    11. Kepkite 15-18 minučių iki auksinės-rudos spalvos.

    12. Laikykite sandariame inde iki savaitės. Skanaus!

    Išeiga: 16 krekerių

     

    Receptas:   nirvanacakery.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite