Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Išbandykite šiuos veganiškus krekerius be gliuteno!
Ingredientai:
3 džiovintos figos, smulkiai supjaustytos
1 puodelis graikinių riešutų (100 gramų)
1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų (60 gramų)
1/2 puodelio bolivinės balandos (kynva) miltų (60 gramų)
1/2 šaukšto smulkintų šviežių rozmarinų
1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos
1 šaukštas maltų linų sėmenų + 3 šaukštai vandens
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Paruoškite 1 kepimo skardą.
3. Maltas linų sėmenis sumaišykite su vandeniu ir atidėkite, kad sutirštėtų.
4. Graikinius riešutus ir saulėgrąžas (galite ir atskirai, nebūtinai kartu) sudėkite į virtuvinį kombainą arba trintuvą (blenderį) ir susmulkinkite. Supilkite į dubenį.
5. Suberkite bolivinės balandos miltus, rozmariną ir jūros druską. Gerai išplakite.
6. Įmaišykite alyvuogių aliejų, po to linų sėmenų masę.
7. Sumaišykite į tešlą. Jei reikia, po šaukštelį pilkite papildomai vandens; įmaišykite pjaustytas figas. Tešla turėtų atrodyti šiek tiek drėgna ir riebi.
8. Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite ant kepimo popieriaus. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą į apskritimą (maždaug pusės centimetro storio). Būkite kantrūs – tešla trūkinės dėl figų. Tiesiog rankomis formuokite tešlą ir ištaisykite jos įtrūkimus.
9. Naudodami picos pjaustytuvą, supjaustykite tešlą į 16 skiltelių (tarsi pjaustytumėte picą).
10. Atsargiai perkelkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.
11. Kepkite 15-18 minučių iki auksinės-rudos spalvos.
12. Laikykite sandariame inde iki savaitės. Skanaus!
Išeiga: 16 krekerių
Receptas: nirvanacakery.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite