Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Tortilijų suktinukai "Enchilados" su saldžiąja bulve

    Enčilados – tai meksikietiški tortilijų suktinukai. Kviečiame išbandyti vegetarišką variantą su saldžiąja bulve bei juodosiomis pupelėmis!

    Ingredientai:

    2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus

    1/2 šaukšto čili miltelių

    1 arbatinis šaukštelis kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    1 skardinė juodųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų

    1/2 puodelio šviežių arba šaldytų kukurūzų

    1 ½  puodelio tarkuoto sūrio

    8 minkštų kukurūzų tortilijų lakštų

     

    Padažui:

    2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

    1 mažas svogūnas, susmulkintas

    3 skiltelės česnako, susmulkintos

    2 ½  šaukštų čili miltelių

    1 arbatinis šaukštelis kumino

    1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    1 skardinė (400 g) pomidorų padažo

    2 šaukštai pomidorų pastos

    1/2 puodelio vandens (arba sultinio pasirinktinai)

    1/2 arbatinio šaukštelio obuolių acto

    Druska ir pipirai, pagal skonį

     

    Avokado kremui:

    1/4 puodelio neriebaus paprasto graikiško jogurto

    1/2 prinokusio avokado

    1 žalioji citrina (sultys)

    1/4 puodelio kalendros

    1/8 arbatinio šaukštelio druskos

     

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite kubeliais pjaustytas saldžiąsias bulves ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus suberkite prieskonius ir druską, tada išmaišykite, kad bulvės tolygiai pasidengtų alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Kepkite 25-30 minučių arba kol saldžiosios bulvės suminkštės.

    2. Kol saldžiosios bulvės yra kepamos, pasigaminkite padažą: vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei česnakus ir pakepinkite 5 minutes (arba kol svogūnai taps skaidrūs).

    3. Suberkite čili miltelius, kuminą, raudonėlį, druską ir pamaišykite 30 sekundžių, kad prieskoniai šiek tiek apkeps. Įmaišykite pomidorų padažą, pomidorų pastą, vandenį ir obuolių actą. Užvirinkite.

    4. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite apie 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies. Jei reikia, pagardinkite papildomai druska ir pipirais.

    5. Sudėkite iškeptas saldžiąsias bulves į didelį dubenį ir sumaišykite su juodosiomis pupelėmis, kukurūzais ir 1/4 puodelio jūsų ką tik paruošto padažo.

    6. Kepimo indą padenkite aliejumi ir supilkite 1/4 puodelio jūsų paruošto padažo; tolygiai paskirstykite.

    7. Tortilijos lakštą pripildykite 1/3 puodelio saldžiųjų bulvių mišinio, 1 šaukštu tarkuoto sūrio ir 1 šaukštu paruošto padažo. Susukite tortiliją ir dėkite į kepimo indą.

    8. Pakartokite tuos pačius žingsnius su kiekviena tortilija. Jas glaudžiai sudėkite vieną šalia kitos. Ant viršaus užpilkite likusį padažą, o tada – sūrį. Kepkite 20-25 minutes.

    9. Kol enchilados kepa, galite pasigaminti avokado kremą: į trintuvą arba virtuvinį kombainą sudėkite avokadą, graikišką jogurtą, žalios citrinos sultis, kalendrą ir druską. Sutrinkite iki vientisos kreminės masės. Jei reikia, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.

    10. Kai enchiladas baigs kepti, ant viršaus užpilkite avokado kremo, papuoškite kalendra.

    Išeiga: 8 tortilijų suktinukai "Enchilados"

     

    Receptas:   ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite