Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Plakta Tofu „kiaušinienė”

    Išbandykite šią veganišką kiaušinienės alternatyvą – puikiai tiks pusryčiams!

     

    Ingredientai:

     

    Prieskonių mišinio, suteikiančio kiaušinio skonį, paruošimui:

    2 šaukštai maistinių mielių

    1 šaukštas juodosios druskos Kala Namak (druska, kuriai būdingas sieros aromatas)

    1 arbatinis šaukštelis ciberžolės

    3/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

    1/4 arbatinio šaukštelio maltos paprikos

     

    Tofu paruošimui:

    1 arbatinis šaukštelis aliejaus

    1/2 puodelio smulkintos raudonosios paprikos

    1/4 puodelio susmulkintų svogūnų laiškų

    1/4 puodelio jūsų pasirinktų daržovių

    400 g pakuotė veganiško kieto tofu sūrio

    1/4 puodelio vandens

    1 ½  šaukšto prieskonių mišinio, suteikiančio kiaušinio skonį (mišinio paruošimo instrukcija pateikiama šiame recepte)

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

    Svogūnų laiškų arba kalendros papuošimui

    Gaminimas:

    1.  Prieskonių mišinio, suteikiančio kiaušinio skonį, paruošimas: dubenyje sumaišykite anksčiau nurodytus šio prieskonių mišinio ingredientus ir atidėkite į šalį (arba laikykite sandariame stikliniame inde iki 2 mėnesių).

    2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus, tada sudėkite daržoves ir apkepkite, kol švelniai paruduos.

    3. Supjaustykite tofu blokelį. Maždaug ketvirtadalį tofu sudėkite į trintuvą (blenderį). Taip pat įdėkite 1 ½  šaukšto jau minėto prieskonių mišinio ir 1/4 puodelio vandens. Sutrinkite iki vientisos masės.

    4. Jums gali prireikti ir daugiau vandens. Keliais etapais pridėkite po 1-2 šaukštus vandens ir plakite, kol masė taps itin kreminės konsistencijos.

    5. Tada supilkite šį kreminį mišinį į keptuvę ir gerai išmaišykite.

    6. Kai tik pradės virti, suberkite likusią sutrupinto tofu blokelio dalį ir gerai išmaišykite.

    7. Virkite, kol viskas tolygiai pasiskirstys ir visas tofu taps tolygiai geltonas. Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite daugiau druskos ir prieskonių. Nuimkite nuo ugnies.

    8. Prieš pat patiekiant, pabarstykite dar šiek tiek druskos, juodųjų pipirų, svogūnų laiškų bei prieskonių mišinio, suteikiančio kiaušinio skonį.

     

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:   veganricha.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite