Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Lęšių „braunis”

    Ingredientai:

    1/2 puodelio raudonųjų lęšių

    3 šaukštai aliejaus

    3 šaukštai klevų sirupo

    1/2 puodelio šokolado drožlių

    4 šaukštai cukraus

    1/3 puodelio riešutų sviesto

    1 ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

    1/4 puodelio jūsų pasirinktų miltų

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

    Gaminimas:

    1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

    2. Nuplaukite raudonuosius lęšius. Nusausinkite ir sudėkite į puodą. Įpilkite 1,5 puodelio vandens ir virkite dalinai uždengę puodą (ant vidutinės ugnies). Virkite apie 12–13 minučių (bendrai, įskaitant ir užvirinimui skirtą laiką). Kartą pamaišykite. Kelias minutes leiskite atvėsti, tada iš puodo nupilkite vandens perteklių (nors vandens beveik neturėtų būti). Sudėkite į virtuvinį kombainą arba trintuvą.

    3. Keptuvėje virš vidutinės ugnies pakaitinkite klevų sirupą ir aliejų. Kai įkais, supilkite šokoladą bei cukrų ir išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies. Toliau maišykite, kol šokoladas ištirps.

    4. Į virtuvinį kombainą supilkite ištirpintą šokoladą ir kitus likusius ingredientus. Plakite iki vientisos masės. Galite įdėti 1 valgomąjį šaukštą kakavos miltelių.

    5. Supilkite į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus pabarstykite 2 šaukštus šokolado drožlių ir išmaišykite. Dar papildomai pabarstykite ant viršaus. Kepkite 32-35 minučių. Kepant šiek tiek ilgiau, kraštai taps tvirtesni ir traškesni. Patikrinkite dantų krapštuku, ar braunio centras ne per minkštas.

    6. Prieš pjaustydami ir patiekdami, leiskite atvėsti 15 minučių. Šaldytuve laikykite iki 4 dienų.

    Išeiga: 8 porcijos

    Receptas:   veganricha.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite