Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Orkaitėje keptas baklažanų karis

    Šis Pietų Indijos baklažanų kario receptas išsiskiria tuo, kad karis yra gaminamas orkaitėje, o ne keptuvėje.

    Ingredientai:

     

    Baklažanams:

    2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus

    2 arbatiniai šaukšteliai maltos kalendros

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

    1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų

    1 arbatinis šaukštelis „garam masala“ prieskonių

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    1 didelis baklažanas, supjaustytas kubeliais

    1/2 raudonojo svogūno, susmulkinto

    2 susmulkintos česnako skiltelės

    1 cm imbiero, smulkiai supjaustyto

     

    Padažui:

     

    1 arbatinis šaukštelis aliejaus

    1/2 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų

    1/8 arbatinio šaukštelio ožragės sėklų

    12 kario lapelių, šviežių arba šaldytų arba džiovintų

    200 g pomidorų tyrės

    2 puodeliai kokosų pieno

    1/4 puodelio skaldytų raudonųjų lęšių

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    kalendros ir citrinos sulčių (papuošimui)

    Gaminimas:

    1. Įpilkite aliejaus į kepimo indą, suberkite visus prieskonius bei druską ir gerai išmaišykite. Galite pridėti kelis arbatinius šaukštelius vandens, jei prieskoniai per daug „sulimpa“.

    2. Tada suberkite baklažaną, svogūną, česnaką, imbierą ir gerai išmaišykite. Turėkite omenyje, kad baklažanai susitrauks ir sumažės.

    3. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

    4. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Aliejui įkaitus, suberkite garstyčių bei ožragės sėklas ir kepinkite, kol sėklos pradės spragsėti arba pasikeis jų spalva. Tada sudėkite kario lapelius ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies. Būkite atsargūs dėdami kario lapelius, nes nuo šilumos jie ims spragsėti. Atidėkite į šalį.

    5. Išimkite kepimo indą iš orkaitės, tada supilkite pomidorų tyrę, kokosų pieną, lęšius, druską ir išmaišykite. Suberkite kepintas sėklas ir lengvai išmaišykite.

    6. Tada grąžinkite indą į orkaitę. Uždenkite kepimo popieriumi ir toliau kepkite 25 minutes arba tol, kol lęšiai išvirs ir padažas sutirštės.

    7. Jei padažas per daug sutirštėjo, galite palaipsniui įpilti apie 1/2 puodelio šilto veganiško pieno ir išmaišyti. Paragaukite ir įdėkite daugiau druskos, prieskonių, jei reikia. Išmaišykite.

    8. Išimkite indą iš orkaitės ir palikite keletą minučių pastovėti. Tada papuoškite kalendra, citrinos sultimis ir patiekite su ryžiais arba duonos paplotėliu.

    9. Jei norite šį patiekalą patiekti kaip sriubą, galite įpilti šiek tiek veganiško pieno, kol karis vis dar karštas. Patiekite su česnakine duona. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   veganricha.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite