Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sviestinio moliūgo ir kalakutienos troškinys

    Jei norite išbandyti vegetarišką šio troškinio variantą, maltą mėsą pakeiskite avinžirniais.

    Ingredientai:

    2 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 puodelis susmulkinto svogūno

    2 šaukštai pomidorų pastos

    4 skiltelės česnako, susmulkintos

    2 puodeliai daržovių sultinio

    1 puodelis susmulkintos žaliosios paprikos

    2 puodeliai sviestinio moliūgo, supjaustyto kubeliais

    2 skardinės pjaustytų pomidorų

    1 šaukštas rudojo cukraus

    Maltos aitriosios paprikos, pagal skonį

    2 arbatiniai šaukšteliai malto kumino

    1 skardinė juodųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų

    500 g kepintos maltos kalakutienos

    1 arbatinis šaukštelis druskos

    1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

     

    Priedai:

    3/4 puodelio smulkinto čederio sūrio

    1/3 puodelio grietinės

    6 šaukštai smulkintos kalendros

    1 jalapeno (chalapos) paprika, išskobta ir smulkiai supjaustyta

    1 avokadas - be kauliuko, nuluptas ir supjaustytas kubeliais

    Gaminimas:

    1. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų (ant vidutinės-stiprios ugnies). Sudėkite svogūnus ir pomidorų pastos. Kepinkite maišydami, kol pomidorų pasta pradės tamsėti, o svogūnas – minkštėti (4–5 minutes). Sudėkite česnaką ir maišykite, kol pasklis aromatas (maždaug 30 sekundžių).

    2. Į puodą supilkite sultinį. Suberkite papriką, moliūgą, pomidorus. Įmaišykite rudojo cukraus, aitriosios paprikos miltelių, kumino. Uždenkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite, kol moliūgas suminkštės (20–25 minutes).

    3. Į puodą sudėkite pupeles ir maltą kalakutieną. Uždenkite ir troškinkite maždaug 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

    4. Pagal skonį pridėkite norimų priedų: sūrio, grietinės, kalendros, jalapeno (chalapos) paprikos, avokado.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:   allrecipes.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite