Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kalėdinė salotų „eglutė“

    Ingredientai:

    1/2 mažos raudonos paprikos, be sėklų

    Romaninės salotos: lapai atskirti, nuplauti, nusausinti

    1 ½  šaukšto alyvuogių aliejaus

    220 g mažų mocarelos sūrio rutuliukų, nusausintų

    250 g vyšninių pomidorų

     

    Bazilikų pesto padažui:

     

    1 puodelis šviežių baziliko lapelių

    40 g (1/2 puodelio) susmulkinto parmezano sūrio

    45 g (1/4 puodelio) kedro riešutų, skrudintų

    1 česnako skiltelė, susmulkinta

    80 ml (1/3 puodelio) alyvuogių aliejaus

     

    Gaminimas:

    1. Pesto padažo ruošimas: virtuviniame kombaine sutrinkite baziliką, parmezaną, kedro riešutus ir česnaką. Betrindami įpilkite alyvuogių aliejaus.

    2. Naudodami sausainių formelę, iš raudonosios paprikos išpjaukite žvaigždutę. Taip pat išpjaukite 6 cm stačiakampį – eglutės „pagrindą“.

    3. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus ir sukurkite kalėdinės eglutės pavidalą. Paprikos žvaigždę uždėkite eglės viršūnėje, o paprikos stačiakampį – eglutės apačioje.

    4. Dubenyje sumaišykite bazilikų pesto padažą su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pašlakstykite ant salotų lapų. Mocarelos rutuliukus ir pomidorus išbarstykite ant „eglutės šakų“. Patiekdami viską apšlakstykite likusiu pesto padažu ir šiek tiek papildomo aliejaus. Skanaus!

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  taste.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite