Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiškas aviečių pyragas

    Ingredientai:

    200 g šviežių datulių, be kauliukų

    350 g migdolų

    1 valgomasis šaukštas kakavos miltelių

    3/4 puodelio (210 g) žemės riešutų sviesto

    1 valgomasis šaukštas baltųjų čija (chia) sėklų

    250 g aviečių

    300 g šilkinio tofu

    1 valgomasis šaukštas klevų sirupo

    Smulkintų migdolų

     

    Šokoladiniam padažui:

     

    2 arbatiniai šaukšteliai kokosų aliejaus, ištirpinto

    2 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių

     

    Gaminimas:

    1. Datules, migdolus, kakavos miltelius ir 1/4 puodelio (70 g) žemės riešutų sviesto sutrinkite virtuviniu kombainu. Šaukštu perkelkite masę į apvalią pyrago kepimo formą (pagrindas: 20 cm). Šaukšto nugarėle masę tolygiai paskirstykite ir paspauskite prie indo pagrindo ir šonų. Leiskite pastovėti apie 30 min.

    2. Nedideliame puode virš vidutinės ugnies maišydami pakepinkite čija sėklas ir 125 g aviečių. Atidėkite ir leiskite atvėsti. Šaukštu perkelkite į kepimo formą.

    3. Tofu, klevų sirupą ir likusį 140 g žemės riešutų sviestą išplakite švariu virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Šaukštu perkelkite ant aviečių mišinio ir išlyginkite paviršių. Perkelkite į šaldytuvą 6 valandoms (arba kol sutvirtės).

    4. Šokoladinio padažo gaminimas: išplakite kokosų aliejų ir kakavos miltelius iki vientisos masės.

    5. Pyragą perkelkite į serviravimo lėkštę. Ant viršaus uždėkite žemės riešutų sviesto, likusių aviečių bei smulkintų migdolų.

    6. Patiekdami papuoškite šokoladiniu padažu. Skanaus!

    Išeiga: 8 porcijos

    Receptas:  taste.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite