Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Žiedinio kopūsto kepsnys

    Žiedinio kopūsto kepsnys – puikus pasirinkimas vegetarams, tačiau maloniai nustebins ir tuos, kurie mėgsta mėsos patiekalus.

    Iš tokių daržovių kaip kopūstai ir baklažanai taip pat gali būti ruošiami kepsniai. Tai – puikus ir sotus pasirinkimas šventiniam stalui!

    Ingredientai:

    1 didelis žiedinis kopūstas

    3 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 ¼  šaukštelio citrininių pipirų prieskonių

    1 ¼  šaukštelio druskos

    2 šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustyto 1 cm gabalėliais

    1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių

    Citrinos skiltelės, patiekimui

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C. Nuimkite išorinius žiedinio kopūsto lapus ir vertikaliai perpjaukite į 4 (apie 2 cm storio) dalis (kepsnius). Nepanaudotą žiedinio kopūsto dalį atidėkite kitam naudojimui. Išdėliokite kepsnius vienu sluoksniu ant didelės kepimo skardos.

    2. Abi kepsnelių puses tolygiai aptepkite aliejumi, pabarstykite citrininių pipirų prieskoniais bei druska.

    3. Apkepkite žiedinius kopūstus, kol apatinė pusė bus auksinės rudos spalvos (18–22 minutes). Atsargiai apverskite kepsnius ir kepkite toliau, kol suminkštės (8–10 minučių).

    4. Išimkite kepsnius iš orkaitės ir patiekite. Kiekvieną kepsnelį aptepkite sviestu ir palikite pastovėti 2 minutes. Pabarstykite petražolių ir patiekite su citrinos griežinėliais. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  thepioneerwoman.com 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite