Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Tailandietiški ryžiai su ananasais

    Kepti tailandietiški ryžiai dažnai yra ruošiami su žuvies padažu, tačiau šiame vegetariškame recepte yra naudojamas sojos padažas. Jei pageidaujate, galite naudoti žuvies padažą bei vištienos sultinį.

    Ingredientai:

    3–4 puodeliai virtų ryžių

    3 šaukštai aliejaus

    3 šaukštai sojos padažo

    2 arbatiniai šaukšteliai kario prieskonių

    2 smulkinti askaloniniai česnakai (dar žinomi kaip šalotinis svogūnas arba askalonas)

    3 skiltelės paprasto česnako, smulkiai supjaustyto

    1 aitrusis pipiras, smulkiai supjaustytas

    ¼ puodelio daržovių sultinio

    1 didelis kiaušinis

    1/4 puodelio tarkuotų morkų (pasirinktinai)

    1/2 puodelio šaldytų žirnelių

    1 puodelis ananasų gabalėlių (šviežių arba konservuotų)

    1/4 puodelio serbentų arba razinų

    1/2 puodelio nesūdytų skrudintų anakardžių riešutų

    Žaliosios citrinos sultys, pagal skonį

    1/3 puodelio šviežių kalendros lapų

    3 svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti

    Gaminimas:

    1. Sumaišykite 1 šaukštą aliejaus su virtais ryžiais ir atidėkite į šalį.

    2. Puodelyje sumaišykite sojų padažą su kario prieskoniais ir atidėkite į šalį.

    3. Supilkite likusį aliejų į didelę keptuvę (virš vidutinės-stiprios ugnies). Sudėkite askaloninius ir paprastus česnakus bei aitrųjį pipirą. Maišydami kepinkite kol pasklis aromatas (maždaug 1 minutę).

    4. Kai keptuvė išsausės, supilkite 1/4 puodelio sultinio.

    5. Į keptuvę įmuškite kiaušinį ir greitai maišykite, lyg ruoštumėte plaktą kiaušinienę.

    6. Sudėkite morkas ir žirnelius. Kepinkite maišydami 1–2 minutes. Jei reikia, įpilkite daugiau sultinio.

    7. Sudėkite ryžius, ananasų gabalėlius, serbentus ir anakardžius. Gerai išmaišykite.

    8. Užpilkite paruoštą sojų padažo mišinį ir švelniai maišydami pakepinkite ant vidutinės arba stiprios ugnies (maždaug 5–8 minutes).

    9. Gerai išmaišykite, kol visi ryžiai taps tolygios vienodos spalvos.

    10. Nuimkite nuo ugnies. Paragaukite ir, jei reikia, įpilkite daugiau sojos padažo ir laimo sulčių.

    11. Patiekdami ant viršaus pabarstykite kalendros ir smulkintų svogūnų laiškų.

    Išeiga: 5-6 porcijos

    Receptas:  thespruceeats.com 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite