Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištiena su ciberžole ir ryžiais

    Išbandykite šį Azijos skonių įkvėptą receptą!

    Ingredientai:

    700 g vištienos krūtinėlės, be odos, be kaulų, supjaustytos 4 cm gabalėliais

    druska ir šviežiai malti juodieji pipirai (pagal skonį)

    1 valgomasis šaukštas sviesto

    1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės

    1 puodelis susmulkinto svogūno

    2 arbatiniai šaukšteliai nulupto ir susmulkinto šviežio imbiero

    2 skiltelės česnako, nuluptos ir susmulkintos

    1 puodelis pjaustytų pomidorų

    2 puodeliai šparaginių pupelių, supjaustytų 5 cm gabalėliais

    1 arbatinis šaukštelis kario miltelių

    1 žiupsnelis malto cinamono

    1/4 arbatinis šaukštelis malto kumino

    1 puodelis ryžių „Jasmine“

    2 lauro lapai

    2 arbatiniai šaukšteliai žuvies padažo

    1½ stiklinės vištienos sultinio

    Gaminimas:

    1.  Pagardinkite vištieną druska ir pipirais.

    2. Ištirpinkite sviestą dideliame puode ir pabarstykite ciberžolės. Vienu sluoksniu sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite ant vidutinės-stiprios ugnies, kol lengvai apskrus (2–3 minutes). Apverskite ir apkepkite kitą pusę, 2–3 minutes. Perkelkite vištieną ant lėkštės.

    3. Į tą patį puodą sudėkite svogūną, imbierą, česnaką ir kepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol pradės ruduoti (maždaug 2 minutes). Sudėkite pomidorus, šparagines pupeles, kario miltelius, cinamoną, kuminą ir ryžius. Nesustodami maišykite, kol pasklis aromatas (apie 1 minutę). Grąžinkite vištieną ir išsiskyrusias sultis į puodą, taip pat sudėkite lauro lapus, žuvies padažą ir vištienos sultinį.

    4. Užvirinkite, uždenkite ir sumažinkite ugnį iki minimumo; troškinkite 10 minučių. 

    5. Jei reikia, dalinai nuimkite puodo dangtį ir toliau troškinkite, kol ryžiai suminkštės (dar 10–15 minučių).

    6. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti 5 minutes. Patiekite šiltą, su papildomais pagardais (pagal skonį).

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  allrecipes.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite