Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Citrininiai ryžiai yra vienas populiariausių patiekalų Pietų Indijoje.
Šie ryžiai dažniausiai valgomi vieni arba su raita (jogurtiniu padažu), jogurtu, čatniu (įmantraus skonio pagardu) ar salotomis.
Ingredientai:
1 arbatinis šaukštelis kalendros sėklų
2 šaukštai augalinio aliejaus
1 arbatinis šaukštelis garstyčių sėklų
3-4 kario lapeliai
2 žali čili pipirai, perpjauti išilgai
1 mažas imbiero gabalėlis, sutarkuotas
1/2 puodelio skrudintų nesūdytų žemės riešutų
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės miltelių
2 vidutinio dydžio citrinų sultys
2 puodeliai virtų basmati ryžių
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite kalendros sėklas, kol pasklis aromatas (maždaug 1 minutę). Atidėkite pakepintas sėklas į šoną.
2. Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite ir šiek tiek pakepinkite garstyčių sėklas, kario lapus ir žaliuosius čili.
3. Sudėkite imbierą ir žemės riešutus. Kepkite mišinį, kol pasklis gardus aromatas.
4. Įmaišykite ciberžolės miltelius ir išjunkite ugnį.
5. Įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
6. Supilkite jau paruoštus virtus basmati ryžius, pakepintas kalendros sėklas ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: thespruceeats.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite