Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Apkepti baklažano griežinėliai su kokosų pienu ir pomidorų padažu – sotus šildantis patiekalas, tinkantis ir veganams.
Ingredientai:
4 baklažanai, supjaustyti 1 cm griežinėliais
3 šaukštai augalinio aliejaus
2 šaukštai kokosų aliejaus
2 dideli svogūnai, susmulkinti
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 šaukštas juodųjų garstyčių sėklų
½ šaukšto ožragės sėklų
1 šaukštas garam masala prieskonių mišinio
¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 cinamono lazdelė
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
2 x 400 g skardinės pjaustytų pomidorų
200 ml kokoso pieno
Cukraus (pagal skonį)
2 šaukštai migdolų drožlių
Gaminimas:
1 Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiekvieną baklažano griežinėlį gausiai aptepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 10 minučių, tada apverskite ir kepkite dar 5–10 minučių, kol baklažano griežinėliai taps auksinio atspalvio.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir suberkite svogūnus. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, garstyčių sėklas, ožragės sėklas, garam masala prieskonių, čili prieskonių, cinamono, kumino ir maltos kalendros. Kepinkite keletą sekundžių, kol pasklis gardus aromatas.
3. Supilkite pjaustytus pomidorus ir kokosų pieną į prieskoniais pagardintus svogūnus ir gerai išmaišykite. Pagal skonį, pagardinkite cukrumi, druska, pipirais.
4. Baklažanai jau apkepti, o pomidorų padažas taip pat pagamintas, tad beliko paruošti apkepą. Tam naudosime kepimo indą: trečdalį paruošto pomidorų padažo supilkite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus sudėliokite pusę paruoštų baklažano griežinėlių. Vėl supilkite trečdalį pomidorų padažo ant baklažanų viršaus, o tada likusius baklažano griežinėlius. Paskutinįjį sluoksnį užbaikite likusiu pomidoru padažu. Ant paties viršaus užbarstykite susmulkintus migdolus ir šviežios smulkintos kalendros (pagal poreikį), ir kepkite 25-30 min. Patiekdami apkepą galite dar papildomai papuošti šviežios kalendros lapeliais.
Išeiga: 4-6 porcijos
Receptas: bbcgoodfood.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite