Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Jums reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno, supjaustyto kubeliais
2 vidutinio dydžio morkų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
2 vidutinio dydžio saliero stiebelių, supjaustytų kubeliais
3 skiltelių česnako, susmulkintų
1 šaukšto pomidorų pastos
2 arbatinių šaukštelių košerinės druskos
2 arbatinių šaukštelių malto kumino
1½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
6 puodelių vištienos arba daržovių sultinio
1½ stiklinės džiovintų raudonųjų lęšių
Smulkintų šviežių petražolių lapelių, papuošimui (nebūtina)
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną, morkas bei saliero stiebus. Kepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnas suminkštės (apie 5 minutes).
2. Įmaišykite česnaką, 1 šaukštą pomidorų pastos, 2 arbatinius šaukštelius košerinės druskos, 2 arbatinius šaukštelius maltų kmynų, rūkytos paprikos ir juodųjų pipirų. Kepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol pasklis aromatas, o pomidorų pasta šiek tiek patamsės (1–2 minutes).
3. Įmaišykite 6 puodelius sultinio ir 1½ puodelio džiovintų raudonųjų lęšių. Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite, kol lęšiai suminkštės (15–18 minučių).
4. Jei norite kreminės konsistencijos sriubos, sutrinkite trintuvu iki jūsų norimos konsistencijos. Paragaukite ir pagal poreikį pagardinkite košerine druska. Taip pat galite papuošti smulkintais šviežių petražolių lapeliais.
Išeiga: 6-8 porcijos
Receptas: thekitchn.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite