Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Jums reikės:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
4-6 vištienos šlaunelių
1 svogūno, smulkiai sukapoto
2 česnako skiltelių, sutraiškytų
1-2 rozmarino šakelių, smulkiai supjaustytų
2 šaukštų pomidorų tyrės
2 lauro lapų
400 g sviestinio moliūgo, supjaustyto 3 cm gabalėliais
2 x 400 g skardinių avinžirnių, nusausintų
Patiekti su:
4 šaukštais jogurto,
2 šaukšteliais harisa padažo,
skrudintų migdolų drožlėmis,
kalendros lapeliais
Gaminimas:
1. Įkaitinkite aliejų negiliame puode su dangčiu ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite vištieną odele žemyn ir kepkite 8–10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Apverskite ir pakepinkite dar 5 minutes. Perkelkite į kitą keptuvę.
2. Į puode likusius riebalus suberkite svogūną ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Kepkite 8 minutes, kol suminkštės, tada įmaišykite česnaką, rozmariną, pomidorų tyrę ir lauro lapus. Virkite 2 minutes, tada įpilkite 600 ml vandens, nugremždami visas ant keptuvės dugno prilipusias daleles ir išmaišydami. Įdėkite moliūgą ir avinžirnių, tada sudėkite vištieną odele į viršų. Uždenkite ir troškinkite 40–45 minutes, kol vištiena ir moliūgai suminkštės. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens arba nuimkite dangtį paskutinėmis 5–10 minučių, jei skysčio yra per daug.
3. Išimkite vištieną iš keptuvės ir susmulkinkite, pašalindami odelę. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir patiekite troškinį.
4. Nedideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, harisa padažą ir žiupsnelį druskos. Patiekite troškinį su skrudintais migdolų dribsniais ir kalendra.
Išeiga: 3-4 porcijos
Receptas: bbcgoodfood.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite