Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Makadamijos riešutų sviestas yra puikaus skonio ir gali būti derinamas su vaisiais, skrebučiais, kokteiliais-glotnučiais, pyragais, sausainiais ir kitais desertais.
Jums reikės:
4 puodelių (500 g) žalių, nesmulkintų makadamijos riešutų
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio smulkios druskos
Gaminimas:
1. Rekomenduojama naudoti 4 puodelius makadamijos riešutų, nes daugeliui virtuvinių kombainų ar maišytuvų reikia didesnio tūrio, kad gerai susmulkintų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Didelę kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. Skrudinkite makadamijos riešutus tik 3–5 minutes. Makadamijos riešutai turėtų būti tik labai švelniai parudavę ir šiek tiek blizgantys, dėl šilumoje išsiskiriančių natūralių aliejų. Makadamijų riešutai ir taip yra labai minkšti, todėl svarbu jų per daug nepaskrudinti.
3. Skrudintus riešutus nedelsdami išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti 3–5 minutes.
4. Sudėkite riešutus į virtuvinį kombainą ir smulkinkite juos maksimaliu greičiu 5 minutes. Tačiau jei virtuvinis kombainas nėra galingas, gali užtrukti ir ilgiau nei 5 minutes. Riešutų sviestas yra paruoštas, kai jis yra visiškai glotnus ir skystas.
5. Įpilkite vanilės ir plakite dar 30 sekundžių. Įberkite druskos ir išmaišykite šaukštu.
6. Laikykite paruoštą makadamijos sviestą švariame stikliniame inde iki 6 mėnesių.
Išeiga: 1½ puodelio sviesto
Receptas: panaceaspantryblog.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite