Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sviestinio moliūgo ir feta sūrio sriuba

    Išbandykite šią gardžią, kreminės tekstūros moliūgų sriubą!

    Jums reikės:

    3 puodelių sviestinio moliūgo, nulupto ir supjaustyto kubeliais (apie 450 g)

    1 didelio svogūno, supjaustyto griežinėliais

    1 šakelės šviežio rozmarino

    1 šakelės šviežio čiobrelio (ir papildomų lapelių sriubos papuošimui)

    Košerinės druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    1 česnako galvutės, perpjautos išilgai pusiau

    Apie 150 g fetos sūrio blokelio (ir dar šiek tiek fetos sriubos papuošimui)

    3 šaukštų alyvuogių aliejaus

    4 puodelių daržovių arba vištienos sultinio

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

    2. Didelėje kepimo formoje suberkite moliūgą, svogūną, rozmariną, čiobrelius ir sumaišykite su 2½ šaukštais alyvuogių aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir šviežių maltų juodųjų pipirų. Česnako galvutės puseles sudėkite tarp daržovių (nupjauta pusele žemyn).

    3. Daržovių mišinio centre padarykite tarpelį ir įdėkite į jį fetos sūrio blokelį bei apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.

    4. Kepinkite, kol moliūgai suminkštės, o feta karamelizuosis (maždaug 30–35 minutes).

    5. Išimkite žoleles ir išspauskite kepintą česnaką. Daržoves ir sūrį perkelkite į trintuvą (blenderį), supilkite sultinį ir plakite iki vientisos masės. Kai ruošitės sriubą patiekti, pašildykite ją ant viryklės. Supilkite sriubą į dubenėlius; papuoškite papildomai feta sūriu ir šviežiais čiobrelių lapeliais.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:skinnytaste.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite