Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Išbandykite šią gardžią, kreminės tekstūros moliūgų sriubą!
Jums reikės:
3 puodelių sviestinio moliūgo, nulupto ir supjaustyto kubeliais (apie 450 g)
1 didelio svogūno, supjaustyto griežinėliais
1 šakelės šviežio rozmarino
1 šakelės šviežio čiobrelio (ir papildomų lapelių sriubos papuošimui)
Košerinės druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
1 česnako galvutės, perpjautos išilgai pusiau
Apie 150 g fetos sūrio blokelio (ir dar šiek tiek fetos sriubos papuošimui)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 puodelių daržovių arba vištienos sultinio
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Didelėje kepimo formoje suberkite moliūgą, svogūną, rozmariną, čiobrelius ir sumaišykite su 2½ šaukštais alyvuogių aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir šviežių maltų juodųjų pipirų. Česnako galvutės puseles sudėkite tarp daržovių (nupjauta pusele žemyn).
3. Daržovių mišinio centre padarykite tarpelį ir įdėkite į jį fetos sūrio blokelį bei apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.
4. Kepinkite, kol moliūgai suminkštės, o feta karamelizuosis (maždaug 30–35 minutes).
5. Išimkite žoleles ir išspauskite kepintą česnaką. Daržoves ir sūrį perkelkite į trintuvą (blenderį), supilkite sultinį ir plakite iki vientisos masės. Kai ruošitės sriubą patiekti, pašildykite ją ant viryklės. Supilkite sriubą į dubenėlius; papuoškite papildomai feta sūriu ir šviežiais čiobrelių lapeliais.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas:skinnytaste.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite