Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Moliūgų duona

    110

    Tai – puikios moliūgų duonos be glitimo receptas. Beje, besimėgaudami šiuo gardžiu kepiniu, jūs praturtinsite savo dietą sėklomis bei riešutais.

    Jums reikės:

    675g sviestinio moliūgo (nulupto, išimtomis sėklomis, sutarkuoto)

    3 kiaušinių

    1 šaukšto medaus

    2 šaukštų makadamijų aliejaus

    ½ šaukštelio malto muskato riešuto

    ½ šaukštelio malto cinamono

    2 stiklinių (200 g) migdolų miltų

    ½ stiklinės (55 g) kokosų miltų

    ½ citrinos sulčių

    ⅔ šaukštelio valgomosios sodos

    ⅔ stiklinės (80 g) smulkintų pekano riešutų

    ⅓ stiklinės (55 g) baltųjų čija (chia) sėklų

    ⅓ stiklinės (55 g) saulėgrąžų sėklų (ir dar papildomo kiekio užbarstymui ant paruošto kepinio)

    ⅓ stiklinės (50 g) moliūgų sėklų (ir dar papildomo kiekio užbarstymui ant paruošto kepinio)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 25 cm kepimo formą ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi.

    2. Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgą, kiaušinius, medų ir makadamijų aliejų. Sudėkite muskato riešutą, cinamono ir didelį žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Įpilkite migdolų miltų, kokosų miltų, citrinos sulčių ir valgomosios sodos ir išmaišykite (jei tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek kokoso miltų). Pridėkite pekano riešutų, čija, saulėgrąžų ir moliūgų sėklų.

    3. Perkelkite mišinį į paruoštą keptuvę ir pabarstykite saulėgrąžų bei moliūgų sėklomis. Kepkite nuo 1 valandos 15 minučių iki 1 valandos 30 minučių (uždenkite folija, jei kepimo metu paviršius pradeda per daug ruduoti).

    4. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

    5. Duona, suvyniota į plastikinę plėvelę, išsilaikys iki 3 dienų.

    Išeiga: 1 duonos kepalas

    Receptas: delicious.com.au

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite