Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sabdži (troškintos daržovės)

    Jums reikės:

    Bulvės 4-6 vidutinio dydžio bulvės

    400 g šparaginių pupelių (gali būti šaldytos)

    400 g kalafiorų (gali būti šaldyti)

    2-3 vid. dydžio morkos

    2 vidutinio dydžio pomidorai arba 1 valgomas šaukštas ekologiškos pomidorų tyrės SUMA

    3 šaukštai natūralaus lydyto sviesto Ghi KHANUM

    Vandens (~2 stiklinės (400 ml))

    1/2 - 1 šaukštelis Kumino sėklų SUMA arba indiško 5 prieskonių mišinio

    1/2 šaukštelis asafetidos SUMA (mėgstantiems česnaką)

    1,5 šaukštelis ekologiškos maltos ciberžolės AMRITA

    2 šaukšteliai maltos kalendros SUMA

    žiupsnelis Himalajų druskos AMRITA

    Prieš gaminant:

    Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite bulves kubeliais, morkas – pailgomis juostelėmis. Šparagines pupeles ir kalafiorus nuplaukite. Kalafiorus pasmulkinkite, bet nelabai smulkiai – žiedynai turi išlikti nesutrupėję. Nuplaukite ir sutarkuokite pomidorus per burokinę tarką (pomidoro žievelių likučiai nenaudojami). Nuplaukite šviežią kalendrą.

    Gaminimas:

    Į įkaitintą keptuvę įpilkite 4-5 valg.š. aliejaus, įberkite 0,5-0,7 arbat.š. kumino ar 5 prieskonių mišinio. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies tol, kol, prieskoniuose pastebėsite šviesiai gelsvą spalvą, jie pradės spragsėti ir skleisti kvapą. Kad sėklos nešokinėtų – pridenkite jas dangčiu. Įberkite 0,5 arbat.š. asafetidos ir pakaitinkite dar 5-10 sekundžių.

    Sudėkite morkas ir kepinkite jas vis pamaišydami, kol pasikeis spalva (~3-4 min). Sudėkite bulves ir kepkite jas pamaišydami apie 5 min. Tada sudėkite kalafiorus ir šparagines pupeles, ir padidinę ugnį viską permaišykite. Jei kalafiorai ir pupelės – šviežios, ugnies didinti nereikia. Įberkite 1,5 arbat.š. druskos ir 1,5 arbat.š. ciberžolės. Pakaitinkite pamaišydami ~2 min, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Po 3-4 min įberkite 2 arbat.š koriandro ir paruoštą sutrintą pomidorą. Padidinkite ugnį ir 3 min kaitinkite mišinį maišydami. Tada supilkite 2 stiklines vandens ir kai vanduo užvirs sumažinkite ugnį.

    Toliau daržovės troškinamos 20-25 min uždengtame puode, retkarčiais pamaišant ir jei reikia - įpilant vandens. Paruoštos daržovės išjungiamos ir paliekamos uždengtame puode dar 5 min. Paruoštos daržovės yra minkštos, mišinys vientisas, bulvės ir pupelės gali būti lengvai suspaudžiamos pirštais.

    Jei ruošdami daržoves pripilsime vandens, kad visos daržovės būtų apsemtos, o paskui dalį paruošto mišinio bulvių sutrinsime šaukštu ar lopetėle, tai gausime daržoves padaže.

    Į paruoštas daržoves suberiama susmulkinta šviežia kalendra – ji suteikia puikų prieskonį daržovėms (ypatingai žiediniams kopūstams).

    Patarimai:

    Daržovių mišinys gali būti sudarytas ir iš kitokių komponentų. Pvz.:

    • brokoliai, šparaginės pupelės, morkos;
    • šparaginės pupelės, morkos, bulvės;
    • kalafiorai, žali žirneliai, morkos.
    • Neseniai bandžiau dar įvairesnę sudėtį ir gavosi puikus rezultatas! Beje jis dar maistingesnis, nes įeina ir ankštinių: Bulvės, morkos, moliūgas, raudonoji sald. paprika, salierų stiebas ir skardinė konservuotų avinžirnių SUMA. Kadangi norėjau indiško aštrumėlio, kaitindama prieskonius dar šiek tiek įdėjau smulkintos aitriosios paprikos (be sėklyčių) ir tarkuoto šviežio imbiero. Gavosi toks rimtas troškinukas.

    Troškintos daržovės gali būti kaip atskiras patiekalas arba garnyras prie dalo, avinžirnių ar sojos.
    Norėdami pašildyti mišinį, įpilkite šiek tiek vandens (geriau karšto) ir pakaitinkite.

    Skanaus!

    Receptas: http://sanatan-dharma.lt - puslapis kuriame rasite peno ne tik kūnui, bet ir sielaiŠypsena

Susijusios prekės

  • 2,99 € Yra sandėlyje

    Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.

    2,99 €
    Yra sandėlyje

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite