Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Lęšių ir raudonųjų pupelių žirnienė su sviestu „Dal Makhani“

    “Dal makhani” – senovinis indiškas ankštinių delikatesas iš Šiaurinės Indijos, Punjab regiono. Tai yra prabangus, sotus, turtingas baltymais ir gardus, pagal klasikinį receptą - ilgai verdamas - valgis.

    Jums reikės:

    150 g rausvųjų lęšių;

    150 g žaliųjų lęšių SUMA;

    150 g japoninių pupuolių SUMA (taip pat vad. „adzuki / aduki/ azuki beans“);

    2 pomidorų;

    40 g sviesto;

    125 ml naminio jogurto;

    2 šaukštų grietinės;

    1 aitriosios paprikos ankšties, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;

    1 šaukštelio kmyninio kumino SUMA;

    1 šaukštelio ekol. ciberžolės AMRITA;

    ½ šaukštelio asafetidos SUMA;

    ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų SUMA;

    šluotelės smulkiai sukapotų kalendros žalumynų arba šaukšto džiovintų žalumynų;

    2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio;

    2 šaukštelių cukraus AMRITA;

    2 šaukštelių druskos AMRITA (arba pagal skonį).

    Gaminimas:

    Iš vakaro šaltame vandenyje užmerkite pupeles. Kitą dieną nupilkite vandenį, kuriame virė pupelės, perplaukite ir užkaiskite virti naujame vandenyje, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos. Kai pupelės užvirs, nugraibykite putas ir virkite 1 valandą (greitpuodyje – 22-25 minutes) arba kol visiškai suminkštės. Rausvus ir žalius lęšius perplaukite vandenyje ir sudėkite į kitą puodą. Užpilkite 1 l vandens, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir užvirkite. Nugraibykite putas. Virkite 25-30 minučių arba kol suminkštės ir sukris. Kol ankštiniai verda, verdančiu vandeniu nuplikykite pomidorus ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkia burokine tarka sutarkuokite imbierą. Ant lėtos ugnies keptuvėje išlydykite sviestą. Suberkite kmyninį kuminą, asafetidą, ciberžolę, sudėkite imbierą ir aitriąją papriką. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių ir sukrėskite pomidorus. Troškinkite pomidorus 10 minučių arba kol sukris. Įdėkite 2 šaukštelius cukraus, išmaišykite. Pupeles nukoškite ir suberkite į lęšius, supilkite pomidorų piurė, pasūdykite likusia druska. Išmaišykite. Pastatykite virti 15-20 minučių. Pabaigoje suberkite maltus juoduosius pipirus, kalendrą, sudėkite grietinę. Išmaišykite ir nukaiskite. Įmaišykite jogurtą. Uždenkite ir atidėkite 10 minučių.

    Skanaus!

    Receptas ir foto: http://www.jogosmityba.lt/

Susijusios prekės

  • 5,39 € Išparduota

    Lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais. Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.

    5,39 €
    Išparduota
  • 2,99 € Yra sandėlyje

    Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.

    2,99 €
    Yra sandėlyje

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite