Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    6 priežastys, kodėl turėtume rinktis ekologiškus maisto produktus

    Ekologiški maisto produktai tampa vis populiaresni pasaulyje dėl didėjančio žmonių susirūpinimo sveikata, aplinka ir tvarumu. Tai maisto produktai, kurie yra auginami ir gaminami, naudojant natūralius metodus ir be cheminių trąšų, pesticidų ar genetiškai modifikuotų medžiagų. Yra daugybė priežasčių, kodėl verta rinktis ekologiškus maisto produktus, bet čia pateikiame keletą pagrindinių argumentų:

    1. Mažiau chemikalų ir kenksmingų medžiagų. Ekologiški maisto produktai yra auginami be cheminių trąšų ir pesticidų, todėl mažiau tikėtina, kad juose bus kenksmingų medžiagų. 

    2. Didelis maistingų medžiagų kiekis. Ekologiški maisto produktai dažnai turi didesnį maistingų medžiagų, vitaminų ir antioksidantų kiekį. Gali padėti išlaikyti gerą savijautą.

    3. Aplinkos apsauga. Auginant ekologiškus maisto produktus, mažiau kenčia dirva ir sumažėja vandens tarša. Be to, ekologiškas žemės ūkis padeda išlaikyti biologinę įvairovę ir gamtinius ekosistemos procesus.

    4. Skonis ir kokybė. Ekologiški maisto produktai dažnai pasižymi geresniu skoniu ir kokybe. Šie produktai gali būti šviežesni, turėti natūralesnį skonį ir būti gaminami mažesniu mastu, todėl dažnai jie yra išskirtinio skonio.

    5. Ilgalaikis aplinkos išsaugojimas. Pasirinkdami ekologiškus maisto produktus, prisidedame prie ilgalaikio aplinkos išsaugojimo. Ekologiškas žemės ūkis remiasi darnaus vystymosi principais, kurie siekia išlaikyti ir atkurti ekosistemų pusiausvyrą bei išsaugoti natūralius išteklius ilgalaikės naudos žmonėms ir ateities kartoms. 

    6. Parama vietos ūkininkams. Dauguma ekologiškų maisto produktų yra gaminami vietos ūkininkų, kurie remia tvarią žemės ūkio praktiką. Rinkdamiesi šiuos produktus, padedame skatinti vietos ūkininkų verslumą ir prisidedame prie ekonomikos vystymosi vietovėje. 

    Kodėl ekologiškų produktų kaina tokia aukšta?

    Pagaminti ekologiškus produktus nėra ne tik kad lengva, bet ir ne pigu. Derlius reikalauja didesnės priežiūros, nes nenaudojamos trąšos ar pesticidai, todėl išauga kaštai. Taip pat kad žaliava ar produktas taptų ekologišku reikalingas ekoagros institucijos patvirtinimas, kad galima būtų užsiimti ekologiškų produktų gamyba, auginimu ar pardavimu. Visa ši patikra kainuoja. Kainuoja pačios veikos įteisinimas, kasmetiniai patikrinimai , papildomų produktų sertifikavimas.

    Bet žinodami šių produktų kokybinę ir aplinkosauginę vertę, verta rinktis ekologiškus misto produktus. Tad gyvenkime sveikiau su ekologiškais produktais.

    Ekologiškų produktų ženklinimas

    Ekologiškas maistas atpažįstamas gana lengvai, nes turi išskirtinį ženkliuką – žalios spalvos stačiakampį, kurio viduryje yra lapas iš baltų žvaigždžių.

    Tai yra bendras Europos Sąjungos ženklas, naudojamas ekologiškiems produktams ženklinti.

     

    Greta šio, dedamas ir nacionalinis ženklas, kuris privalomas ant visų mūsų šalyje pagamintų ir supakuotų ekologiškų produktų. Lietuvoje pagamintos ekologinės produkcijos ženklas.

     

    Nors ekologiški maisto produktai gali būti brangesni ir jų pasirinkimas gali būti ribotas, bet yra naudingi tiek sveikatai, tiek aplinkai. Pasirinkimas ekologiškų produktų yra vienas iš būdų, kaip galime daryti teigiamą poveikį pasauliui, kuriame gyvename. Taigi, jei norime prisidėti prie sveikesnės ateities ir išlaikyti gyvenimo kokybę, verta rinktis ekologiškus produktus. 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite