Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Jums reikės:
Cukinija (paruošta*): 500 g
Bulvės (paruoštos*): 250 g
Alyvuogių aliejus: 5 š.
Vanduo: 800 g
Kietasis sūris (smulkiai tarkuotas): pagardinimui
Grietinėlė (35% riebumo): pagardinimui
* „paruoštos“ daržovės – jau nuvalytos ir supjaustytos kepinimui
Juodgrūdė: 1 arbat.š.
Garstyčios baltos arba juodos (sėklos): 2 arbat.š.
Asafetida: 2 arbat.š.
Druska: 2 arbat.š.
Gaminimas:
Nuvalome cukiniją, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberiame juodgrūdės sėklas, garstyčių sėklas, asafetidą. Šiek tiek apkepiname prieskonius ir sudedame supjaustytas bulves ir cukiniją. Troškiname apie 10 - 15 min. ant vidutiniškos ugnies. Kepinant pastoviai maišome, kad visos daržovės vienodai gautų šilumos.
Tuo metu puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas apkepintas daržoves, druską, uždengiame dangčiu ir paliekame pasitroškinti dar apie 15 – 20 min. Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname blenderiu.
Prieš patiekiant pagardiname grietinėle ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su juoda duona ar skrudinta balta duona.
Jei turite Zepter ar kitą storadugnį puodą, galite tiesiog ištroškinti daržoves su mažu šlakeliu vandens ir prieskoniais, susmulkinti su blenderiu; pripilti verdančio vandens, grietinėlės ar užvirinto pieno (pagal tai, kokio riebumo norite) ir vėl viską su blenderiu išsukti. Labai greitas sriubos pagaminimo būdas.
Skanaus!
Receptas ir foto: http://sanatan-dharma.lt - svetainė, kurioje rasite peno ne tik kūnui, bet ir sielai!
Juodosios garstyčios yra aštraus, kiek aitraus skonio, tik ne tokio aštraus kaip čili pipirai, kvepia krienais, kaitintos suteikia maistui riešutų aromatą.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite