Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

    Jums reikės:

    Cukinija (paruošta*): 500 g

    Bulvės (paruoštos*): 250 g

    Alyvuogių aliejus: 5 š.

    Vanduo: 800 g

    Kietasis sūris (smulkiai tarkuotas): pagardinimui

    Grietinėlė (35% riebumo): pagardinimui
    * „paruoštos“ daržovės – jau nuvalytos ir supjaustytos kepinimui

    Juodgrūdė: 1 arbat.š.

    Garstyčios baltos arba juodos (sėklos): 2 arbat.š.

    Asafetida: 2 arbat.š.

    Druska: 2 arbat.š.

    Gaminimas:

    Nuvalome cukiniją, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberiame juodgrūdės sėklas, garstyčių sėklas, asafetidą. Šiek tiek apkepiname prieskonius ir sudedame supjaustytas bulves ir cukiniją. Troškiname apie 10 - 15 min. ant vidutiniškos ugnies. Kepinant pastoviai maišome, kad visos daržovės vienodai gautų šilumos.

    Tuo metu puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas apkepintas daržoves, druską, uždengiame dangčiu ir paliekame pasitroškinti dar apie 15 – 20 min. Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname blenderiu.

    Prieš patiekiant pagardiname grietinėle ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su juoda duona ar skrudinta balta duona.

    Jei turite Zepter ar kitą storadugnį puodą, galite tiesiog ištroškinti daržoves su mažu šlakeliu vandens ir prieskoniais, susmulkinti su blenderiu; pripilti verdančio vandens, grietinėlės ar užvirinto pieno (pagal tai, kokio riebumo norite) ir vėl viską su blenderiu išsukti. Labai greitas sriubos pagaminimo būdas.

    Skanaus!

    Receptas ir foto: http://sanatan-dharma.lt - svetainė, kurioje rasite peno ne tik kūnui, bet ir sielai!

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite