Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Įdaryti graikiški baklažanai su sojų faršu

    Sultingas orkaitėje keptas patiekalas, pagardintas gardžiu sojos faršu ir sodriu bešamelio padažu. Graikiškai šis patiekalas vadinamas Melitzanes Papoutsakia (pažodžiui, maži baklažanų bateliai).

    Jums reikės:

    Baklažanų paruošimui:

    4 baklažanų
    alyvuogių aliejaus
    žiubsnelio druskos
    žiubsnelio čiobrelių

    Sojos faršui paruošti

    2 šaukštų sezamo aliejaus
    180 g sojos faršo
    2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
    1 svogūno, smulkiai pjaustyto
    1 pjaustytos morkos
    1 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
    1/3 puodelio sauso raudonojo vyno
    1 cinamono lazdelės
    2 lauro lapų
    1/4 šaukštelio kmynų
    1/4 šaukštelio rūkytos paprikos
    1/4 šaukštelio saldžiosios paprikos
    1/4 šaukštelio prieskonių miltelių
    1/4 šaukštelio gvazdikėlių miltelių
    1 valgomojo šaukšto raudonėlio
    250 ml pomidorų padažo
    1 puodelio vandens
    1 valgomojo šaukšto melasos
    šaukštų daržovių sultinio
    1/2 – 1 valgomojo šaukšto druskos

    Bešamelio padažui

    50 g ghee sviesto
    4 šaukštų universalių miltų
    500 ml + 2 šaukštų sojos arba anakardžių pieno
    1/2 a.š kukurūzų miltų*
    1/2 šaukštelio druskos
    1-2 žiupsnelio muskato riešuto
    žiubsnelio baltojo pipiro
    2 šaukštų maistinių mielių

    Kiti ingridientai

    100 g geltonojo sūrio
    Papuošimui smulkintos petražolės

    Gaminimas:

    Baklažanų paruošimas

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (400 F).
    2. Baklažanus gerai nuplaukite ir perpjaukite per pusę išilgai. Peiliu supjaustykite kubeliais jų minkštimą, stengdamiesi, kad neprasiskverbtų į odą iš apačios.
    3. Baklažanus sudėkite į nelipniu popieriumi išklotą skardą ir pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Ant viršaus užberkite druskos ir čiobrelių.
    4. Skardą perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių arba kol baklažanai paruduos.

    Faršo paruošimas

    1. Daržovių sultinyje išvirkite sojų faršą.  Labai gerai nusausinkite, kad pasišalintų beveik visas skystis.

    2. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir česnaką. Į didelę keptuvę įpilkite šiek tiek sezamo aliejaus. Aliejui įkaitus, suberkite sojos faršą ir patroškinkite apie 5-10 minučių, kol paruduos.

    3. Išimkite faršą iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, tada svogūną ir morką. Troškinkite, kol paruduos. Sudėkite faršą ir gerai išmaišykite. Suberkite česnaką ir patroškinkite dar 2 minutes.

    4. Toliau supilkite vyną, išmaišykite ir, kai tik alkoholis išgaruos, įdėkite cinamono lazdelę, lauro lapus ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite.

    5. Tada supilkite pomidorų padažą ir puodelį vandens. Gerai išmaišykite ir suberkite daržoves, pipirus ir melasą. Išmaišykite ir uždengę virkite (5-10 min.).

    6. Faršas bus paruoštas, kai tik sugers skystį. Išjunkite šilumą ir atidėkite į šalį.

    Bešamelio padažo paruošimas

    1. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Kai ištirps, palaipsniui suberkite miltus, nuolat maišydami.

    2. Troškinkite miltus apie 5 minutes. Kai tik šiek tiek pasikeis spalva (jis taps šiek tiek tamsesnis), nuolat maišydami supilkite pieną. Kukurūzų miltus ištirpinkite 2 šaukštuose pieno, tada suberkite į bešamelį.

    3. Įpilkite druskos, muskato riešuto ir pipirų. Toliau maišykite, kol sutirštės. Kad bešamelis būtų tirštesnis įpilkite maistinių mielių ir išmaišykite.

    Baklažanų laivelių paruošimas

    1. Išimkite baklažanus iš orkaitės ir šakute lengvai suspauskite jų minkštimą, kad susidarytų nedidelis įdubimas.

    2. Į kiekvieną baklažaną įpilkite 2–3 šaukštus sojos faršo. Ant viršaus uždėkite 2–3 šaukštus bešamelio. Tada pabarstykite sūriu.

    3. Pašaukite atgal į orkaitę ir pakaitinkite 180 C apie 15-20 minučių arba kol švelniai apskrus.

    Pastaba: *Kukurūzų miltai su 2 šaukštais sojų pieno yra neprivalomi. Bet tai padeda padaryti bešamelio padažą tirštesnį.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite