Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Miltai yra viena iš labiausiai paplitusių ir naudojamų produktų virtuvėje. Jie naudojami kepiniams, tešloms, padažams ir daugybei kitų patiekalų gaminti. Nors dažniausiai naudojami yra kviečių miltai, vis daugiau žmonių renkasi alternatyvius miltus dėl jų unikalių savybių ir privalumų. Šiame straipsnyje apžvelgsime avinžirnių, speltos, migdolų, kokosų, bananų ir grikių miltų savybes ir panaudojimo galimybes.
AVINŽIRNIŲ MILTAI
Avinžirnių miltai pagaminti iš maltų avinžirnių pupelių ir yra be glitimo. Avinžirnių miltai turi daug baltymų ir skaidulų bei mažai angliavandenių. Dėl to, avinžirnių miltai labai tinka vegetarams ir veganams, taip pat tiems, kurie nori sumažinti angliavandenių vartojimą.
Avinžirnių miltai turi ryškų skonį ir yra puikus pasirinkimas krekeriams, blynams ir keksiukams bei kitokioms tešloms gaminti.
SPELTOS MILTAI
Speltos miltai gaminami iš spelta kviečių, kuri yra panaši į kviečius, tačiau turi mažiau glitimo. Šie miltai turi daugiau baltymų, skaidulų ir maistingų medžiagų nei kviečių miltai. Dėl to, speltos miltai gali suteikti ilgesnį sotumo jausmą.
Speltos miltai puikiai tinka kepiniams, duonai ar makaronams gaminti.
KOKOSŲ MILTAI
Kokosų miltai yra pagaminti iš džiovintų kokosų minkštimo ir yra labai naudingi, nes turi daug baltymų, skaidulų, mineralų ir vitaminų, tokių kaip geležis, kalis, cinkas. Taip pat turi laurino rūgšties, kurios gausu ir kokosų aliejuje. Ši rūgštis yra žinoma ir vertimana dėl savo naudingųjų savybių organizmui.
Kokosų miltai yra švelnaus ir saldaus skonio, todėl labai tinkami gaminti desertams ar pyragams.
GRIKIŲ MILTAI
Grikių miltai yra gaminami iš smulkintų grikių grūdų ir yra dar viena alternatyva kviečių miltams. Jie yra puikus pasirinkimas žmonėms, kurie stengiasi sumažinti grūdų vartojimą. Grikių miltai yra turtingi skaidulomis, baltymais, geležimi ir kalciu.
Grikių miltai labai tinkami duonai, blynams, košėms ir kitų patiekalų gaminimui.
BANANŲ MILTAI
Bananų miltai gaminami iš džiovintų bananų. Bananų miltai turi daug skaidulų, vitaminų, mineralų, tokių kaip kalio, magnio, vitaminų B6 ir C. Bananų miltus galima naudoti daugelyje patiekalų. Jie ypač naudingi kepiniams, kadangi suteikia konsistencijai drėgmės. Galima naudoti desertams, kaip alternatyvą cukrui arba kaip baltymų šaltinį, dedant juos į baltyminius kokteilius ar košes.
Bananų miltai puikiai tinka skoniu ir naudingomis savybėmis praturtinti įvairiausius maisto patiekalus, taip pat ir kokteilius. Kepiniuose bananaų miltus geriausia maišyti su kitais miltais.
Kaip matote, yra daugybė alternatyvų kviečių miltams ir jų rūšis ir panaudojimas priklauso nuo jūsų asmeninių poreikių ir skonio. Tad, pasirinkite savo miltų rūšį ir bandykite naujus patiekalus, kad atrastumėte naujus ir įdomius skonius, kuriuos siūlo skirtingos miltų rūšys.
Speltos- tai senovinė kviečių rūšis. Šie miltai puikiai tinka duonai, bandelėms, pyragams, picos tešlai, tortų pagrindams, sausainiams, paplotėliams, blyneliams, virtinukams, makaronams, bei padažams gaminti.
Šie žaliųjų bananų miltai pagaminti iš termiškai neapdorotų bananų. Švelnaus, riešutus primenančio skonio.
Ekologiški avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Grikis laikomas vienu naudingiausių maistinių augalų žemėje. Jis turi daugiau mineralų nei dauguma kitų grudinių kultūrų. Grikiuose daug skaidulų, antioksidantų ir visos esminės amino rugštys.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite