Veganiškos "jautienos" ir brokolių patiekalas

    Sotus veganiškos jautienos patiekalas iš sojos juostelių ir brokolių, pagaminamas vos per 20 minučių. 

      

    Jums reikės:

    apie 110 g sojos juostelių arba sojos kubelių AMRITA

    1 arbatinio šaukštelio veganiško „jautienos“ skonio sultinio

    3 puodelių (apie 710 ml) vandens

    1/2 valgomojo šaukšto GHEE sviesto AMRITA

    2 arbatinių šaukštelių tamsaus sojų padažo

    1/2 balto svogūno, plonai supjaustyto juostelėmis

    4 cm imbiero, tarkuoto

    2 šaukštų kokosų žiedų cukraus AMRITA

    1/3 puodelio sojos padažo

    1 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo

    4 puodelių (apie 250 g) brokolių

    1/2 arbatinio šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus arba kito pagal skonį

    Patiekimui galite naudoti sezamo sėklas, ryžius ir (arba) makaronus.

      

    Gaminimas:

    1. Užvirinkite vandenį. Jautienos sultinį ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens (apie 60 ml) dideliame dubenyje, suberkite sojų juosteles ar kubelius ir užpilkite likusiu vandeniu. Palikite maždaug 3 minutes, kad soja išmirktų, tada nukoškite ir išsaugokite likusį sultinį. Pasistenkite iš sojų išspausti kuo daugiau skysčio.

    2. Sumaišykite likusį sojos sultinį su sojos padažu. Atidėkite į šalį. 

    3. Į keptuvę įpilkite vieną šaukštą lydyto sviesto GHEE, sudėkite sojos kubelius ir ant nedidelės ugnies šiek tiek pakepkite. Supilkite į keptuvę sojos sultinio ir padažo mišinį, gerai išmaišykite, kad mišinys apsemtų visus sojos kubelius. Pakepinkite dar 3–5 minutes, kol iš keptuvės išgaruos visas likęs skystis ir lengvai paruduos sojos gabalėliai.

    4. Atskiroje keptuvėje pakepinkite svogūną ir imbierą, kol šiek tiek paruduos ir paskleis malonų kvapą. Tuomet sudėkite į keptuvę su sojomis ir gerai išmaišykite. 

    5. Vidutiniame dubenyje sumaišykite sojų padažą, kokosų cukrų, kukurūzų krakmolą ir likusį sultinį iš sojų gabalėlių, (turėtų likti apie 3/4 (180 ml) puodelio). Gerai išmaišykite, kol kukurūzų krakmolas visiškai ištirps. Į keptuvę suberkite brokolius ir viską užpilkite padažu. Kai tik mišinys pradės virti, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 3–5 minutes, kol brokoliai iškeps pagal jūsų skonį ir padažas šiek tiek sutirštės. Sumaišykite su sojos gabaliukais. 

    6. Patiekite šiltą su ryžiais ar makaronais. Šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų. 

    Išeiga: 3 - 4 porcijos. 

    --

    Receptas: frommybowl.com

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite