Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kodėl mums reikia kolageno?

    Kolagenas – bendrinis pavadinimas, nusakantis natūraliai mūsų organizme besigaminančius struktūrinius baltymus, sudarančius iki 25% visų mūsų organizmo baltymų. Kolagenas taip pat sudaro net 70% mūsų odos, yrarandamas kauluose, sausgyslėse ir raiščiuose. Šis baltymas palaiko mūsų organizmo audinių struktūras bei lemia jų elastingumą. Būtent kolageno dėka mes judame najausdami skausmo, galime džiaugtis sveikais sąnariais, raiščiais, puikia odos, plaukų, nagų būkle.

    Nors kolageną natūraliai sintetina organizmas jį nuolatos gamindamas, kaip bebūtų gaila, maždaug nuo 25-erių metų organizmas kolageno pagamina vis mažiau, todėl kolageno kiekis odoje sumažėja. To pasekoje skundžiamės papilkėjusia, sausa, suglembusia oda, pagilėjusiomis raukšlėmis. Dėl mažėjančių kolageo atsargų ima skaudėti sąnarius, susilpnėja nagai ir plaukai,  pajautrėja dantys, sulėtėja ir medžiagų apykaita.

    Būtent todėl būtina šioms problemoms kelią užkirsti kuo anksčiau ir aprūpinti organizmą pakankamu kolageno kiekiu. Taip galėsite ilgiau džiaugtis gražia, jauna oda ir puikia savijauta. Skiriant didelį dėmesį subalansuotai mitybai kolageno galima gauti iš maisto, tačiau nepaisant to, pakankamoms kolageno atsaroms palaikyti visgi pravartu naudoti papaildus.

        

    Pagrindiniai kolageno tipai

    I tipo kolagenas. Šis kolageno tipas mūsų organizme paplitęs labiausiai, jo yra bemaž visų tipų audiniuose. Jis reikalingas elastingumui palaikyti, reguliuoja maisto medžiagų i rvandens įsisavinimą. Šis kolagenas naudingas odai, jungemiesiems audiniams bei kaulams. 

    II tipo kolagenas. Mažiau paplitęs ne I tipo kolagenas, tačiau nemažiau svarbus ir labiausiai skirtas sąnarių, sausgyslių ir krenzlių būklei palaikyti. 

    III tipo kolagenas. Šio tipo kolagenas gali padėti palaikyti raumenų, organų ir arterijų struktūrą. Jis svarbus normaliam širdies ir kraujagyslių sistemos vystymuisi. Tai antras labiausiai paplitęs kolageno tipas. 

        

    Skirtingos kolageno rūšys ir jų nauda

    Gyvulinės kilmės kolagenas. Tai populiariausia ir labiausiai prieinama kolageno rūšis, gaunama iš galvijų ir vištų kremzlių, odos ir sąnarių. Gyvūlinės kilmės kolagenas dažniausiai yra III tipo, todėl jis labiausiai norint palaikyti žarnyno ir vidaus organų būklę.  

    Jūrinės kilmės kolagenas. Šios rūšies kolagenas yra gaunamas iš žuvų ar kitų jūrinės kilmės gyvių ir yra pranašesnis u gyvulinės kilmės kolageną, dėl mažesnių jo sudėties peptidų, kas sąlygoja greitesnį suvirškinimą, įsisavinimą ir lengvesnį paskirstymą organizme. Vartojamas į vidų (pavyzdžiui, hidrolizuotas kolagenas) žuvų kolagenas gali suteikti veiksmingą atkuriamąjį poveikį sąsnariams, raiščiams bei odai.

    Jūrinis kolagenas dažnai naudojamas kosmetikoje kremų ar serumų gamybai, kadangi jo smulki molekulė gali puikiai įsiskverbti į gilesnius epidermio sluoksnius.

    Augalinės kilmės kolagenas. Veganiškas kolagenas išgaunamas iš tokių augalų, kaip pavyzdžiui kviečių baltymas. Jo sudėtis labiausiai panaši į gyvulinės kilmės kolageno, jis taip pat plačiai naudojamas kosmetikos bei papildų gamyboje.

       

    Tinkamas kolageno vartojimas ir geresnis įsisavinimas

    Norint, kad organizmas kolageną pasisavintų kuo geriau, yra reikalingos iki labai mažų dalelių susmulkinos kolageno molekulės. Tai atliekama hidrolizuojant kolageną.

    Tyrimais įrodyta, jog norint efektyviausio poveikio odai, sąnariams, kaulams, sausgyslėms ir raiščiams yra būtina ne mažesnė nei 10g (10 000mg) kolageno dozė per parą, todėl paprasčiausias ir bene efektyviaus būdas papildyti kolagenu savo organizmą yra hidrolizuoto kolageno milteliai (maišant su jogurtu vandeniu ar sultimis). Per virškinimo sistemą jis patenka tiesiai į kraujotaką ir nukeliauja ten – kur jo labiausiai trūksta.

    Nereiktų pamiršti, jog kolagenas randamas ir maiste, nors jo pasisavinimas yra gana prastas ir dažnai nepakankamas. Visgi norint iš maisto produktų pasisavinti kuo daugiau baltymų, kartu su jais papildyti ir kolageno atsargas, rekomenduojama valgyti daugiau vištienos, kiaušinių, kuriuose gausu aminorūgščių, sudarančių kolageną. Reiktų nepamiršti ir riebios žuvies, kurios sudėtyje gausu Omega 6 ir Omega 3 riebiųjų rūgščių. Taip pat yra žinoma, jog kolegano įsisavinimui teigiamą įtaką gali turėti vitaminas C, tinkamai subalancuotas lecitino ir magnio kiekis. Be abejo, svarbu sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas bei subalansuota mityba.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite