Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kaip atpažinti ekologiškus produktus?

    Visuomenėje plačiai išpopuliarėjus sveikai mitybai ir ekologijai, lentynose atsirado daugybė įvairiausių produktų, kurių pavadinimuose puikuojasi terminai „organinis“, „ekologiškas“ ir pan. Tačiau ar tikrai visi šie produktai yra ekologiški?

    Kokie produktai laikomi ekologiškais? 

    Ekologiški produktai turi atitikti tam tikrus reikalavimus, kuriuos nustato Europos Sąjungos ir Lietuvos teisės aktai. Tokių produktų realizavimas pradedant auginimu baigiant pardavimu negali kenkti žmogui ar gamtai. Šį aspektą griežtai kontroliuoja atitinkamos institucijos periodiškai tikrindamos ekologinius ūkius.

    Ekologiškus produktus atpažinsite iš etikečių

    Pagal Europos Sąjungos reglamentą 2092/91/EEB ir Lietuvos įstatymus yra įteisintas vienas terminas apibrėžiantis ekologiškumo sąvoką - „ekologiškas“. Todėl kiti terminai, tokie kaip „organinis“, „bio“ „natūralus", naudojami ant pakuotės nebūtinai nurodo produkto ekologiškumą.

    Svarbiausias ekologinio produkto indikatorius – ženklinimas etiketėse. Ekologiški produktai privalo turėti sertifikuotą logotipą, patvirtinantį prekės ekologiškumą. Visi produktai, kurie buvo užauginti ar pagaminti Lietuvoje, privalo būti paženklinti Ekologinio žemės ūkio ir ES ekologinės gamybos logotipu. Tuo tarpu, ekologiški produktai, kurie buvo pagaminti ne Lietuvoje yra ženklinami tik vienu ES ekologinės gamybos logotipu. Etiketėse taip pat turi būti nurodomas ekologiškus produktus kontroliuojančios įstaigos kodas. Lietuvoje kontrolę atlieka VŠĮ Ekoagros, kodo numeris: LT EKO 001.

    Todėl renkantis ekologiškus produktus, reiktų ieškoti tokio ženklinimo:

    LT-EKO-001

    EU Agriculture arba non-EU Agriculture (priklausomai nuo kilmės šalies)

    AMRITA – tai mūsų Europos Sąjungoje registruotas prekinis ženklas. AMRITA prekių linija apima ekologiškus ir natūraliu sproduktus, tokius kaip kruopos, miltai, prieskoniai, džiovinti vaisiai, riešutai, kokosų aliejus, himalajų druska ir daug daugiau! Ekologiškus produktus atpažinsite iš pavadinimo ir ekologiškumo ženklinimo. Tokia produkcija yra patikrinta kontroliuojančios institucijos VŠĮ Ekoagros ir sertifikuota.

     

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite