Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Ar žinote, kurie ryžiai naudingesni?

    Esama apie 7000 skirtingų ryžių rūšių. Šios rūšys skiriasi grūdų spalva, forma, skoniu bei aromatu. Labiausiai paplitę baltieji, rudieji, juodieni bei raudonieji ryžiai. Tad kuo jie skiriasi

    Baltieji ryžiai 

    Baltieji ryžiai yra labiausiai apdirbti. Nuo jų yra pašalinamas gemalas ir lukštas, kuriuose yra daugiausia maistinių medžiagų. Todėl baltieji ryžiai yra laikomi mažiau maistingi nei tamsesni ryžiai.

    Prieš verdant rekomenduojama tiek baltuosius, tiek kitų rūšių ryžius pamirkyti vandenyje apie 2-3 valandas ir gerai nuplauti. 

    Rudieji ryžiai

    Rudieji ryžiai yra mažiau apdirbti nei baltieji. Nuo jų yra pašalinta tik viršutinė luobelė, o ant grūdo esančios sėlenos išlieka. Šių ryžių skonis intensyvesnis ir ne toks švelnus, kaip baltųjų, bet dėl likusių sėlenų, jie turi daugiau maistinių savybių. Be to pasižymi maloniu riešutų ar spragintų kukurūzų aromatu.

    Prieš verdant ruduosius ryžius, rekomenduojame juos palaikyti šaltame vandenyje apie 2-3 valandas. Tuomet ryžiai išvirs greičiau - pakaks 20 minučių.

    Įvairioje literatūroje aprašomos naudingos rudųjų ryžių savybės. Daugiau apie rudųjų ryžių naudą galite rasti čia: http://www.manosveikata.lt/lt/temos/sveikas-gyvenimas-spa/rudieji-ryziai-apsaugo-nuo-sirdies-ligu

    Juodieji ryžiai

    Juodieji ryžiai pasižymi švelniu riešutiniu skoniu ir aromatu, minkšta tekstūta bei sodriai violetine spalva. Ypač vertinama šių ryžių maistinė vertė. Jie laikomi natūraliausiais ir maistingiausiais ryžiais, išsaugojusiais visas maistingąsias medžiagas.

    Juodųjų ryžių rūšis yra priskiriama lipniesiems ryžiams. Įdomu tai, kad šie ryžiai dar vadinami imperatoriškaisiais. O pasak kinų legendos, juoduosius ryžius galėjo valgyti tik imperatoriai, nes jau tuomet buvo žinoma didelė jų nauja ir turtinga maistinė vertė.

    Juoduosius ryžius galite virti tokiu pačiu principu, kaip makaronus – užpylus didesniu kiekiu vandens (santykiu 1:4) virti iki norimo minkštumo ir išvirus perplauti vandeniu. Prieš verdant šiuos ryžius taip pat rekomenduojama palaikyti vandenyje apie 2-3 valandas, tuomet jie išvirs greičiau. 

    Raudonieji

    Raudonieji ryžiai yra natūralūs neapdoroti ryžiai, juose išsaugota visa ląsteliena ir gemalas. Šie ryžiai taip pat pasižymi maloniu riešutiniu skoniu. Virdami jie nesukrenta ir išlaiko traškumą. Raudonieji ryžiai gali būti naudojami įvairiausiems patiekalams bei garnyrams ruošti.

    Raudonuosius ryžius prieš verdant palaikykite 2-3 valandas ir virkite apie 20 minučių. Jie visiškai nesuverda ir išlieka birūs, tad labai tinka salotoms ar garnyrams.

    Visus AMRITA prekės ženklo ryžius rasite čia: RYŽIAI 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite