Avinžirnių keksiukai

    Purūs ir minkšti keksiukai, o jų pagrindas yra avinžirniai. Paragavus sunku patikėti, kad čia nėra nė gramo miltų!

    Jums reikės: 

    400 g išvirtų avinžirnių,

    3 didelių kiaušinių,

    110 ml riešutų kremo,

    110 ml šviesaus agavų sirupo,

    1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto,

    1 arb. šaukštelio kepimo miltelių,

    žiupsnelio Himalajų druskos,

    1 plytelės mėgstamo šokolado.

    Virtus avinžirnius suberiame į maisto kombainą ir įmušame 1 kiaušinį. Sutriname iki vientisos masės. Toliau įmušame likusius 2 kiaušinius, sudedame sviestą, sirupą, vanilės ekstraktą, kepimo miltelius ir druską. Viską pertriname iki vientisos masės. Šokoladą peiliu pasmulkiname iki stambių gabaliukų. Pusę šokolado kiekio suberiame į tešlą ir permaišome. Tešlą padaliname į 12 keksiukų formelių ir ant viršaus pabarstome likusius šokolado gabaliukus. Kepame 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

    Kepimui naudokite silikonines kepimo formeles. Jeigu pasirinksite formą, į kurią dedasi popieriniai sijonėliai, tuomet būtinai juos patepkite sviestu arba naudokite purškiamą aliejų. 

    --

    Receptas: ambitiouskitchen

    Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė (raimonda_bing)

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite