Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šiam pyragui reikės labai gerai išmirkytų abrikosų, dėl to vaisius užsimerkite iš vakaro. Pyragas – vegetarinis, kepamas be kiaušinių.
Jums reikės:
Pyragui:
50 g šilto kambario temperatūros sviesto;
100 g cukraus;
225 g aukščiausios rūšies miltų;
150 ml naminio jogurto arba tiek pat natūralaus pirktinio;
60 ml pieno;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
„ant peilio galo“ maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės esencijos;
žiupsnelio druskos;
200 g džiovintų abrikosų.
Pabarstams:
50 g šilto kambario temperatūros sviesto;
50 g aukščiausios rūšies miltų;
100 g rudojo cukranendrių cukraus;
šaukštelio malto cinamono.
Patarimas:
Šiam pyragui abrikosus galite pakeisti džiovintomis slyvomis.
Gaminimas:
Abrikosus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite mirkti nakčiai arba mažiausiai 4 valandoms. Orkaitę įkaitinkite iki 180o C. Miltus ir kepimo miltelius prasijokite. Sviestą dubenyje, kuriame maišysite tešlą, išsukite su cukrumi iki kol pabals. Plakdami tešlą elektriniu plaktuvu berkite po šaukštą miltų ir kepimo miltelių mišinio, pilkite po šlakelį jogurto, įberkite druskos, sudėkite pasirinktą vanilės formą. Pabaigoje įplakite pieną. Tešla gaunasi pakankamai tiršta, tačiau per minkšta, kad būtų galima minkyti rankomis. Abrikosus nukoškite ir labai gerai nuvarvinkite. Supjaustykite peiliu riekelėmis. Kepimo formą banguotais arba nuimamais kraštais ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleiskite džiovintus ir supjaustytus abrikosus. Pabarstams dubenėlyje pirštais pertrinkite sviestą, miltus, cukrų, suberkite cinamoną. Gautą turinį tolygiai išbarstykite trupinant ant pyrago paviršiaus. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35–40 minučių. Iškepusį aušinkite pravertoje orkaitėje. Iš formos išimkite tik kuomet visiškai atauš.
Išeiga: 26 cm skersmens pyragas.
--
Receptas: jogosmityba.lt
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Speltos- tai senovinė kviečių rūšis. Šie miltai puikiai tinka duonai, bandelėms, pyragams, picos tešlai, tortų pagrindams, sausainiams, paplotėliams, blyneliams, virtinukams, makaronams, bei padažams gaminti.
Skanus ir maistingas užkandis. Natūraliai tamsios spalvos, nes džiovinami natūraliai, nenaudojant sieros dioksido.
Kepimo milteliai be kviečių ir glitimo. Tinka veganams.
Ghee - tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus yra nerafinuotas, birus, švelniai rudos spalvos, savito skonio cukrus.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite