Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tradiciniai, ploni ir prieskoniais kvepiantys kalėdiniai sausainiai, į kurių tešlą dedama melasa. Melasa suteikia tešlai elastingumo. Ji neplyšta kočiojama ir iš tokios tešlos galima išpjauti itin plonus sausainiukus.
Jums reikės:
120 g sviesto,
100 g auksaspalvio cukraus,
1 kiaušinio,
½ arb. šaukštelio druskos,
1 arb. šaukštelio malto imbiero,
1 arb. šaukštelio malto muskato,
1 arb. šaukštelio cinamono,
½ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių,
9 valg. šaukštai melasos,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
500 g kvietinių miltų
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite melasą. Plakite su mikseriu kol masė taps vientisa. Sudėkite visus prieskonius. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada juos suberkite į plakinį ir užminkykite tešlą kol ji taps vientisa ir elastinga. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
Iš atšalusios tešlos iškočiokite norimo storumo lakštus, išpjaustykite su formelėmis sausainius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 5-7 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Atšalusius dekoruokite glajumi ar pabarstukais.
--
Receptas: isbandytireceptai.com
Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Speltos- tai senovinė kviečių rūšis. Šie miltai puikiai tinka duonai, bandelėms, pyragams, picos tešlai, tortų pagrindams, sausainiams, paplotėliams, blyneliams, virtinukams, makaronams, bei padažams gaminti.
Kepimo milteliai be kviečių ir glitimo. Tinka veganams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite