Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Madlenos – tai prancūziški maži pyragėliai. Kepami specialiose formelėse, kurios primena kriaukles.
Šį kartą siūlome išsikepti madlenas su grikių miltais, AMRITA ghi sviestu ir pagardinti skaldytomis kakavos pupelėmis. Ko gero, tai daugiausiai komplimentų sulaukęs kepinys mūsų kolektyve :)
Jums reikės:
115 g ghi sviesto AMRITA arba kokosų aliejaus ir ghi sviesto mišinio AMRITA,
105 g grikių miltų,
45 g kvietinių miltų,
130 g „Demerara“ cukraus,
1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
½ šaukštelio Himalajų druskos,
4 kiaušinių baltymai,
1 valg. šaukštas tamsaus agavų sirupo,
3 valg. šaukštai skaldytų kakavos pupelių.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite grikių ir kviečių miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Į sausą masę supilkite kiaušinių baltymus ir agavų sirupą. Gerai išmaišykite. Ghi sviestą pašildykite ir įmaišykite į tešlą per kelis kartus. Pabaigoje suberkite skaldytas kakavos pupeles ir dar kartą viską išmaišykite
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C. Jeigu naudosite metalines madlenų formeles, jas patepkite lydytu ghi sviestu. Mūsų madlenos keptos silikoninėje formoje, tad papildomai formelės netepėme.
Tešla užpildykite ¾ madlenų formelės ir kepkite 9 minutes. Palikite pravėsti ir išimkite iš formelių.
--
Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/madlenos-su-grikiu-miltais-ir-kakavos-traskuciais/
Madlenas kepė ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas nei šviesus agavų sirupas ir intensyvesnio karamelinio skonio. Tai sveikesnė alternatyva cukrui. Agavų sirupas yra saldesnis nei cukrus, tad tam pačiam saldumui išgauti šio produkto reikės mažiau nei cukraus.
Ghee - tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Šios ekologiškos skaldytos kakavos pupelės turi daug kalcio ir geležies. Taip pat turi daug skaudulinių medžiagų. Mažai cukrų. Yra kofeino.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite