Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Braškiniam chia džemui reikės:
300 g šviežių braškių,
1 valg. šaukšto citrinų sulčių,
2-3 valg. šaukštų klevų sirupo (priklauso nuo uogų rūgštumo),
2 valg. šaukštų chia (čija) sėklų.
Uogas nuplaukite, sudėkite į puodą, šiek tiek sutrinkite šakute ir virkite ant nedidelės ugnies 10-12 minučių.
Į pakaitintas uogas įmaišykite citrinų sultis, klevų sirupą ir chia sėklas. Džemą atvėsinkite ir laikykite šaldytuve iki savaitės. Valgykite su košėmis, blynais, jogurtu, gardinkite kepinius.
Migdoliniams sausainiams reikės:
2 puodelių migdolų miltų,
žiupsnelio Himalajų druskos,
1/4 puodelio tamsaus agavų arba klevų sirupo,
1/4 puodelio kokosų aliejaus,
2 arb. šaukštelių vanilės ekstrakto,
1/3 puodelio kapotų migdolų riešutų,
3 valg. šaukštų braškinio chia džemo.
puodelis – 237 ml
Kokosų aliejų pašildykite. Į dubenį suberkite migdolų miltus, Himalajų druską, supilkite sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišykite. Tešlą palaikykite ~10 minučių kambario temperatūroje.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštelio pagalba formuokite tešlos rutuliukus, juos apvoliokite smulkintuose migdolų riešutuose. Rutuliukus per vidurį paspauskite, kad gautųsi duobutė.
Į duobutes įdėkite po pusę arbatinio šaukštelio braškinio chia džemo. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol paruduos krašteliai. Atvėsinkite skardoje, nes ką tik iškepę sausainiai bus trapūs.
Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
Recepto šaltinis: https://simple-veganista.com/almond-flour-thumbprint-cookies/
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas nei šviesus agavų sirupas ir intensyvesnio karamelinio skonio. Tai sveikesnė alternatyva cukrui. Agavų sirupas yra saldesnis nei cukrus, tad tam pačiam saldumui išgauti šio produkto reikės mažiau nei cukraus.
Puikus užkandis, rekomenduojama valgyti nedideliais kiekiais. Tinka kepiniams ir kitiems patiekalams gardinti. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite