Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai labai savotiškos salotos, savo esme primenančios mums įprastas kopūstų salotas, tačiau tinkamai parinkti įmantrūs priedai ir prieskoniai suteikia joms indiško autentiškumo.
Jums reikės:
500 g kopūsto,
3-4 pomidorų,
4-5 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
75 g skrudintų žemės riešutų (taip pat tinka anakardžiai)
pusės citrinos sulčių,
3-4 šaukštų džiovintų kokoso drožlių,
kupino šaukštelio rudojo cukraus,
šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos),
¼ šaukštelio ciberžolės,
½ šaukštelio malto kmyninio kumino,
1 mažos žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos,
šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų,
šluotelės šviežios kalendros žalumynų, nuplautų ir stambiai sukapotų.
Gaminimas
Kopūstą supjaustykite kaip įmanoma plonesnėmis ir ilgomis juostelėmis. Kopūstą pasūdykite ir sugrūskite rankomis, kad druska jį suminkštintų. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Žemės riešutus sumalkite iki rupių miltų arba supylę į tvirtą maišelį sudaužykite kočėlu. Sudėkite pomidorus, kalendros žalumynus, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Užpilkite citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę pridenkite, nes garstyčios spragsi. Sudėkite aštriąją papriką, po keliolikos sekundžių – asafetidą, maltą kmyninį kuminą ir ciberžolę. Prieskonius išmaišykite karštame aliejuje ir supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite. Patiekite kaip garnyrą arba kaip lengvą užkandį.
Išeiga: 4 porcijos.
Receptas: balarama.lt
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite