Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Švelnus aksominis brokolių ir šviežio šilto panyro įdaras sudaro ryškų kontrastą plonam ir traškiam tešlos apvalkalui. Tai dar vienas įdarytos plokščiosios indiškos duonos variantas. „Panyrą" šiai duonai ruoškite tuo pačiu metu - įdarui jis reikalingas kuo šviežesnis, dar šiltas. Ši duona neabejotinai papuoš ir praturtins bet kuriuos net ir pačius paprasčiausius pietus. Geriausiai tiks prie sriubos, salotų, daržovių troškinio ar ryžių valgių. Patiekite iškeptą duoną kuo karštesnę - aušdama ji praranda traškumą, o šildyti netinkama.
Jums reikės:
450 g pirmos rūšies miltų;
6 šaukštų tirpinto išvalyto lydyto sviesto „ghee" tešlai ir šiek tiek papildomai - duonos kepimui;
½ šaukštelio druskos;
250 ml šalto vandens.
Įdarui:
300 g brokolių žiedynų;
250 g šviežio neslėgto "panyro" (receptą rasite čia);
½ šaukštelio malto kmyninio kumino;
½ šaukštelio maltos kalendros;
¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
"ant peilio galo" aštriųjų paprikų miltelių
2/3 šaukštelio druskos;
šluotelės petražolių ir šviežių kalendrų, nuplautų ir smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
Prasijokite miltus į dubenį, suberkite druską. Supilkite tirpintą lydytą sviestą. Pirštais įtrinkite riebalus į miltus, kad turinys dubenyje atrodytų kaip duonos minkštimo trupiniai, o suspaudus delnuose ir atleidus išlaikytų kumščio suteiktą formą. Supilkite vandenį ir išminkykite minkštą vienalytę tešlą. Minkykite ne trumpiau kaip 5-7 minutes. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ar užvožkite kitu dubeniu ir atidėkite mažiausiai valandai kambario temperatūroje.
Brokolių žiedynus nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Brokolių nepervirkite - virkite kol suminkštės, bet vis dar išsaugos savo ryškiai žalią spalvą. Išvirusius nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą, kuris tęsiasi net ir brokolius išgriebus. Ataušusius brokolius kaip įmanoma smulkiau sukapokite. Šviežią „panyrą" sumaigykite šakute ir sumaišykite su brokoliais. Suberkite prieskonius, druską, sudėkite sukapotus žalumynus. Viską gerai išmaišykite ir švelniai pertrinkite šakute. Padalykite peiliu tešlą į 12 lygiu dalių. Kiekvieną tešlos gumulėlį iškočiokite vienodo skersmens (apie 20-24 cm skersmens) kaip įmanoma plonesniais dailiais apskritais lakštais. Ant vienos iškočioto lakšto pusės dėkite kupiną šaukštą įdaro, šaukštu įdarą paskirstykite tolygiu sluoksniu vienoje tešlos lakšto pusėje, kraštus palikite tuščius sulipdymui ir apvožkite kitą tešlos lakšto puse. Jei tešla limpa prie stalo, miltais nebarstykite, geriau patepkite tirpintu lydytu sviestu. Miltai nubyrės keptuvėje kepant duoną ir sudegs. Kraštus kruopščiai užspauskite, kad kepant įdaras neišbyrėtų. Suplokite delnais ir, jei paplotėlyje susidarė oro burbulas, tešlą pradurkite peiliu ir orą išleiskite.
Dėkite po vieną paplotį su įdaru į sausą įkaitintą keptuvę. Po 1-2 minučių paplotį apverskite ir apkepusią pusę apšlakstykite šiltu lydytu sviestu (geriausiai tam tiktų konditerinis teptukas). Pakartokite tą patį kitai papločio pusei. Kuomet paplotis iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis, duona iškepta. Kepant duoną galite dar porą kartų apversti, kad būtų traškesnė. Iškepusią dar karštą duoną perpjaukite aštriu peiliu pusiau ir patiekite iš karto.
Išeiga: 12 duonos papločių.
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Aromatingas prieskonis, plačiai naudojamas indų virtuvėje.
Idealūs kulinariniai riebalai, grynas sviestas, tinkantis kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą), troškinimui, gruzdinimui. Tinka padažams, sriuboms, košėms gardinti.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite