Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Jums reikės:
1 baklažano, supjaustyto į 8 riekes (iš viso apie 380 g);
2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus;
5-6 šaukštų augalinio aliejaus (arba pagal poreikį);
2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio, sutarkuoto smulkia tarka;
1 jaunos cukinijos;
1 raudonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis;
100 ml vandens;
200 g perplautų bolivinių balandų ("quinoa");
3 šaukštų sojos padažo;
pusės citrinos sulčių;
½ šaukštelio druskos balandų sėkloms virti, dar tiek pat - daržovėms pasūdyti;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
šluotelės šviežių kalendrų žalumynų, nuplautų ir stambiai sukapotų.
Ruošimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, cukiniją - šiaudeliais. Balandos sėklas užpilkite vandeniu (dvigubai balandų tūriui), pasūdykite ir užkaiskite. Virkite ant nedidelės ugnies 15 minučių uždengus. Išvirusias nukaiskite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant kaitrios ugnies iš abiejų pusių apskrudinkite baklažanus. Apskrudusius sudėkite į apvalią kepimo formą aukštais kraštais. Atskirame dubenėlyje pasiruoškite užpilą: sumaišykite tarkuotą imbierą, citrinos sultis, vandenį, sezamų aliejų ir sojos padažą. Gerai išplakite ir puse kiekio apšlakstykite baklažanus. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite paprikas bei cukinijas. Troškinkite daržoves maišydami, kol švelniai apskrus ir suminkštės. Pasūdykite, sumaišykite su išvirusiomis balandos sėklomis ir likusiu užpilu. Balandų ir daržovių mišinį paskleiskite ant baklažanų, paviršių išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10-15 minučių, kol paviršius švelniai apskrus. Patiekite dar karštą, gausiai pabarstytą šviežiomis kalendromis.
Išeiga: 3-4 porcijos.
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite